Prethodni članak
Sljedeći članak

Športska zajednica KZŽ po prvi puta održala Godišnju skupštinu pisanim putem

62 skupštinara mailom prihvatili sve prijedloge odluka Skupštine

  • Tihomir Vančina i Branko Pijek

    Tihomir Vančina i Branko Pijek


Zbog pandemije koronavirusa, Športska zajednica KZŽ po prvi puta u u svojoj povijesti bila je prisiljena Godišnju skupštinu održati pisanim putem. Bila je to odluka velike većine članova Skupštine. Članovi Skupštine putem maila su se referirali na Izvješće o realiziaciji Plana i porograma rada ŠZ KZŽ za 2019. godinu, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće blagajnika, izmjene plana i programa rada i financijskog plana za 2020. godinu, izmjene i dopune poslovnika, kao i izmejene i dopune pravilnika o kriterijima za vrednovanje i financiranje športskih udruga i saveza.

Od 64 člana Skupštine, 62 člana jednoglasno su mailom prihvatili sve odluke, dok dva člana nisu dostavili svoje listiće, pa se vode kao suzdržani.

Prihvaćeno je Izviješće o realizaciji Plana i program rada Športske zajednice Krapinsko – zagorske županije za 2019. godinu. Zajednica objedinjuje djelovanje 143 udruge od čega je 8 teritorijalnih zajednica, 14 saveza i 121 temeljna udruga. U tom sustavu djeluje 4.983 sportaša u sustavu natjecanja i 1.956 rekreativca, tj. 6.939 sportaša. Kroz godišnje aktivnosti udruge učlanjene u Zajednicu su imale 3.693 ekipnih natjecateljskih nastupa, 8.076 individualnih natjecateljskih nastupa 34.159 treninga i 1.938 rekreativnih događaja.

Šesnaest vrhunskih sportaša

U 2019. godini Športska zajednica KZŽ imala je 16 vrhunskih sportaša, od toga dvoje prve kategorije, četverto druge kategorije i desetero treće kategorije. Za navedene sportaše Zajednica je temeljem Ugovora sa Županijom, osigurala stipendije u mjesečnim iznosima: 1. kategorija, 800,00 kn, 2. kategorija, 300,00 kn i 3. kategorija 200,00 kn.

Zajednica je nakon provedenog Javnog poziva za financiranje godišnjeg programa udruga u sportu Krapinsko-zagorske županije planirala prihode u iznosu od 1.977.867,50 kn. Nakon potpisivanja Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava iz Županijskog proračuna za 2019. godinu te prvih izmjena Financijskog plana ostvareni prihodi su iznosili 950.041,65 kn (10.000,00 kn prihod HOO-a, 41,65 kn kamate i ostali prihodi).

Temeljem programa Nogometnog saveza KZŽ i Stolnoteniskog kluba Zagorec iz Krapine Zajednica je kao predlagač programa Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) predložila projekte navedenih udruga. Realizatori i nositelji programa su bile naprijed navedene udruge. Nogometni saveza je realizirao program u vrijednosti 139.500,00 kn (pola sredstava HOO, a pola sredstva Nogometnog saveza), a Stolnoteniski klub Zagorec 49.995,50 kn (sredstva HOO). Ukupna vrijednost realiziranih programa naših udruga iznosila su 189.495,50 kn. Bez Zajednice kao predlagača programa ovi programi se ne bi mogli realizirati.

Skupština Zajednice je u 2019. godini zasjedala dva puta, a Izvršni odbor sedam puta obradivši 97 točaka dnevnog reda, a na sjednicama je prosječno bilo prisutno 14 članova.Prihvaćeno je Financijsko izviješće za period od 1. 1. do 31. 12. 2019. sa izviješćem Nadzornog odbora.

Proračun za 2020. godinu 1.020.000,00 kuna

Prihvaćen je Prijedlog odluke o prvim izmjenama Plana i program rada i financijskog plana Športske zajednice KZŽ za 2020. Zajednica nakon provedenog natječaja za 2020. godinu te Ugovora o korištenju sredstva iz proračuna Krapinsko - zagorske županije za 2020. planira ukupne prihode u iznosu od 1.020.000,00 kn. Planirani prihodi od Krapinsko-zagorske županije iznose 1.000.000,00 kn, dok se od strane Hrvatskog olimpijskog odbora za programe stručnog osposobljavanja i obilježavanje Dana HOO-a planira prihod od 20.000,00 kn.

Za redovitu djelatnost članica od tog iznosa utrošit će se 437.000,00 kuna, dok će 563.000,00 kuna biti potrošeno namjenski za programe u plivanju, košarci, ženskom nogometu, malom nogometu, te za vrhunske sportaše, različite sportske manifestarcije, olimpijadu vrtića, izbor sportaša, materijalne troškove zajednice i organizaciju rada nogometnog instruktora. Prihod od HOO-a utrošit će se za programe u okviru naše krovne sportske organizacije, na dan HOO-a koji se slavi 10. rujna.

Izmjene i dopune

Prihvaćen je Prijedlog odluke o Izmjenama i dopunama Poslovnika o radu skupštine Športske zajednice KZŽ. Članak 20., stavak 1. mijenja se i glasi: Radom Skupštine rukovodi predsjednik Zajednice, odnosno osoba ili tijelo koju predsjednik ovlasti za vođenje sjednice Skupštine. Dosadašnji Statut je u navedenom članku imao odredbu da Skupštinom rukovodi isključivo predsjednik Zajednice. Iako je Poslovnikom definirano da u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti Skupštinom može predsjedavati osoba koju on ovlasti, mišljenja smo da isto treba regulirati Statutom. Ovo pitanje je naročito aktualno na Izbornoj skupštini gdje bi se predsjedavajući morao mijenjati nakon izbora novog predsjednika.

Prihvaćen je Prijedlog odluke o Izmjena i dopunama Pravilnika o kriterijima za vrednovanje i financiranje športskih udruga i saveza: Pravilnik o kriterijima za vrednovanje i financiranje športskih udruga i saveza u članku 12. na pozicijama koeficijent interesa javnosti Streljaštvo i Savate povećava se sa 2 na 3. Ovako izmijenjeni Pravilnik o kriterijima za vrednovanje i financiranje športskih udruga i saveza počet će se primjenjivati sa 1. 12. 2020. godine.   

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 između čvora SV. NEDELJA i čvora JANKOMIR u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h  Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulazu u Dubrovnik, iz smjera Župe Dubrovačke, vozi...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program