Prethodni članak
Sljedeći članak

Zvonko Očić samovoljno otišao u samoizolaciju nakon povratka iz Kanade

Hrvački sudac i predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica povukao mudar potez nakon povratka s kvalifikacijskog turnira za OI koji se održao u Ottawi (Kanada)


Poznati hrvatski međunarodni hrvački sudac i predsjednik općinskog vijeća Krapinskih Toplica, Zvonko Očić, samovoljno je otišao u izolaciju nakon povratka iz Ottawe (Kanada) gdje je zajedno sa još troje kolega iz Norveške, Australije i Južnoafričke Republike bio potpora sucima iz zemalja Sjeverne i Južne Amerike na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Zvonko je u Ottawu sletio 11. ožujka, kada situacija s  korona virusom i nije bila tako ozbiljna. No iz dana u dana situacija je postojala sve ozbiljnija. Kvalifikacijski turnir održan je, ali bez gledatelja, a Očić se u zadnji čas vratio iz Kanade prije prekida zračnih veza. Iz Ottawe je krenuo prema Toronto, pa prema Frankfurtu iz kojeg je napokon stigao u Zagreb u utorak u 11 sati.

- Tijekom boravka u Kanadi pozorno sam pratio situaciju u našoj zemlji. Zadnja dva dan znatno se zaoštrila situacija i u Kanadi, jer je od korona virusa oboljela i premijerova žena. Prije povratka odlučio sam da ću otići u samoizolaciju u svoju klijet i zamolio sam suprugu da mi tamo donese nešto garderobe, posteljinu i hrane. Prije nego što sam sletio supruga i kćerka su došle s dva auta na aerodrom, one su se s jednim vratile kući, a meni su ostavile ključ i ja sam direktno otišao u svoju klijet. Iako mi je policija na aerodromu obznanila da ne dolazim iz područja za koje je potrebno otići u samoizolaciju, ja sam ostao čvrst u svojoj odluci. Mislim da je to moja moralna dužnost kao sportskog i političkog djelatnika. Dok ne prođu dva tjedna ostat ću ovdje, jer ne želim ugroziti nikog od svojih ukućana, sumještana i prijatelja – govori nam Zvonko.

Vrijeme u samoizolaciji dobro si je organizirao i nije mu dosadno.

- Najvažnije je posložiti se u glavi i prihvatiti situaciju kakva je. Apeliram na sve da u ovom trenutku budu maksimalno odgovorni prema sebi i prema drugima. Malo vježbam, čitam, radim u trsju i oko cvijeća, gledam televiziju i aktivan sam na društvenim mrežama i tako vrijeme brzo prolazi. Svaki drugi dan dođi mi supruga, na stolu mi ostavi hranu, a onda malo popričamo na distanci od 3-4 metra, no ne duže od 15 minuta. Odlučio sam biti maksimalno odgovoran i ostat ću čvrst do kraja – otkriva nam Očić.

Zvonko je jedan od sudaca koji će dijeliti pravdu na hrvačkom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kako sada stvari stoje OI su vrlo blizu otkazivanja i moguće je da će s održati iduće godine.

- Meni i supruzi je ove godine 30 godina braka i već sam njoj i sebi rezervirao kartu da godišnjicu proslavimo zajedno u Tokiju. No to je sada u sasvim drugom planu, važno je da se ovo zlo što prije zaustavi, bit će još sretnih godišnjica, a i Olimpijske igre neće mi pobjeći – završio je Zvonko.

Još članaka iz "Sport"

Facebook