Prethodni članak
Sljedeći članak

Slavlje Trešnjevke nakon golijade na Grabi

31. kolo III. HNL-središte, Trešnjevka - GAJ MAČE 5:3 (4:0)

  • -Tomislav Haramustek

    strijelac Tomislav Haramustek


Nogometaši Trešnjevke izborili su važnu pobjedu na svom travnjaku u golijadi protiv Gaja koja je završila rezultatom 5:3. Po hat-trick su u ovoj utakmici ostvarili Karlo Josipović i Tomislav Haramustek, no na žalost Gaja vrijedniji je bio onaj od Karla Josipovića.
Gaj prvi put ozbiljno prijeti u 3. minuti nakon udarca Deaka, ali domaći vratar Kalac je siguran. U 7. minuti domaći su poveli. Josipović je ubacio s desne strane, a Krpanec nes(p)retno postiže autogol za 1:0. Deset minuta kasnije već je 2:0. Josipović koristi dubinsku loptu nakon što je loptu izgubio njegov prezimenjak na drugoj strani, izlazi sam pred Strahonju i rutinirano zabija za 2:0. Gajev Josipović ima zicer u 21. minuti, ali Kalac odlično brani. Uzvraća domaći Josipović u 26. minutu kada prekrasno pogađa kontra čošak nemoćnog Strahonje za 3:0. Novo darivanje Daria Josipovića Karlo Josipović koristi u 43. minuti kada još jednim prekrasnim pogotkom dolazi do hat-tricka i pogađa za 4:0. Do kraja poluvremena prijete Haramustek i Kotarski, ali Kalac pokazuje veliku vrijednost. NIje sramota izgubiti od Trešnjevke, ali gubiti 4:0 nakon prvog dijela svakako je ispod renomea ove momčadi.
U nastavak je Gaj krenuo ambicioznije. Već u 46. minuti Josipović dobro puca, ali Kalac je ponovno na mjestu. Tek što je ušao prijeti Cvrtila, ali Kalca ovaj puta spašava vratnica. Napori Gaja pomalo sretno su se isplatili u 73. minuti kada Haramustek puca u blok, a visoka parabola vara Kalca i odsjeda u mrežu za 4:1. Odlični Haramustek u 82. minuti postiže eurogol s 25 metara udaljenosti i vraća Gaju tračak nade. Nakon njega prijete Posotnjski i Krznar, no bez pravog učinka. I onda u 88. minuti u jeku napada Gaj Krznar gubi loptu, domaći kreiraju kontru preko desne strane koju još jednim lijepim pogotkom za 5:2 završava Martinko. Tu nije bio kraj, jer u 90. minuti do hat-tricka stiže i Haramustek. Kalac je obranio težak udarac Sambola, a lopta se odbija Haramusteka koji ju s pet metara udaljenosti gura u mrežu za konačnih 5:3.

TREŠNJEVKA - GAJ MAČE 5:3 (4:0)
ZAGREB: igralište Graba, GLEDATELJA: 100, SUCI: Jerbić, Novosel i Delač.
STRIJELCI: 1:0 Krpanec 7' (ag), 2:0 Josipović 17', 3:0 Josipović 26' 4:0 Josipović 43', 4:1 Haramustek 73', 4:2 Haramustek 82', 5:2 Tičak 88', 5:3 Haramustek 90'.
TREŠNJEVKA: Kalac, Martinko, Meter, Tabaković (88' Smolčić), Tičak, Josipović (88' Radman), Pezo (61' Herak), Grbeša (72' Fajdiga), Kegelj (61' Mandić), Puklin, Matošević. TRENER: Dario Jančić
GAJ MAČE: Strahonja, Deak (81' Šinko), Sambol, Postonjski, Haramustek, Vukadin, Mi. Benčić (53' Ma. Benčić), Hadžić (68' Krznar), Josipović (81' Čehulić), Krpanec (53' Cvrtila), Kotarski. TRENER: Franjo Pužin.

Još članaka iz "Sport"

Facebook