Prethodni članak
Sljedeći članak

Slavlje Jedinstva u seniorskoj i Rudara iz Mihovljana u veteranskoj konkurenciji

Završen nogometni turnir "Brezova 2021."


U organizaciji NK Vatrogasac protekli je vikend održan tradicionalni nogometni turnir na igralištu ovog kluba na Brezovi. U seniorskom dijelu prvenstva pobjedu je odnijelo Jedinstvo koje je u finalu s čistih 3:0 slavilo protiv Radoboja. Zanimljivo je da su se ove dvije momčadi susrele u pripremnom ogledu u srijedu, a rezultat je bio isti. Nakon prvog dijela Majcenić i Junković pogodili su za 2:0, a točku na i stavio je Horvat. Treće mjesto pripalo je Inkopu koji je nakon utakmice bez golova bio bolji u izvođenju jedanaasteraca protiv momčadi domaćina.
Sve pojedinačne nagrade u seniorskom dijelu turniru uzeli su igrači Jedinstva. Tako je najboljim igračem proglašen Darko Kunštek, najbolji strijelac s dva pogotka je Martino Majcenić, a najbolji vratar Goran Knezić.
Kod veterana pobjede vrijedan bio je pogodak Davora Presečkog u finalu koji je donio pobjedu Rudara iz Mihovljana protiv Jedinstva, a naravno i prvo mjesto na turniru. Treće mjesto pripalo je Rudaru DZ koji je s 2:1 bio bolji od Petrovskog. Najbolji igrač turnira kod veterana bio je Tomica Mikac iz pobjedničke momčadi, dok je s tri gola najbolji strijelac bio Goran Zubić iz Jedinstva, a najbolji vratar njegov klupski kolega Igor Celjak.
Najboljim momčadima i pojedincima nagrade su dijelili predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš, načelnik općine Sveti Križ Začretje Marko Kos i predsjednik Vatrogasca Josip Krog.
Vatrogasac zaslužuje najviše ocjene za organizaciju ovog turnira. Zaista su svi mogli uživati. Bilo je lijepo vidjeti kako na Brezovu dolaze cijele obitelji i kako svi zajedno s Brezove odlaze zadovoljni svojim kućama. "Treće poluvrijeme" na Brezovi bilo je na vrlo visokom nivou, kao i cijeli turnir.
Suci Andrej Šalković, Alen Gamilec, Silvija Makar, Michel Jerneić i Nikola Bedeniković bez primjedbi su obavili svoj posao i dobro su se oklopili u cjelokupnu lijepu priču s ovog turnira.

Rezultati
Seniori
Za 3. mjesto: Vatrogasac - Inkop 4:5 p (0:0)
FINALE: Jedinstvo - Radoboj 3:0 (Majcenić, Junković, Horvat).
Konačni poredak: 1. Jedinstvo, 2. Radoboj, 3. Inkop, 4. Vatrogasac

Veterani
Za 3. mjesto: Rudar DZ - Petrovsko 2:1 (Rafajec, Ban/Šerek (11m))
FINALE: Jedinstvo - Rudar M 0:1 (Presečki)
Konačni poredak: 1. Rudar M, 2. Jedinstvo, 3. Rudar DZ, 4. Petrovsko

Još članaka iz "Sport"

Facebook