Prethodni članak
Sljedeći članak

Preko sto vozača nastupilo na spektakularnom Oro super-slalomu u čast Zvonka Mrzljaka

U centru Oroslavja vožena automobilistička utrka ""2. Oro super-slalom - memorijal Zvonko Mrzljak"


Preko sto vozača nastupilo na spektakularnom Oro super-slalomu u čast Zvonka Mrzljaka

Uz odličnu organizaciju AK Zagorje iz Oroslavja koji je tehničku potporu imao u AK INA Delta, jučer je na kružnoj stazi dugoj 1.220 metara U centru Oroslavju voženo 2. izdanje Oro super slaloma, utrke koja nosi ime "Memorijal Zvonko Mrzljak". Bio je to pravi automobilistički spektakl kakvim se ne mogu pohvaliti ni puno veći gradovi od Oroslavja, koje je jučer bilo zagorski i hrvatski "Monte Carlo". Majstorije vozača mogle su se pratiti iz nekoliko kafića uz stazu i to s potpunom sigurnošću.


Na Oro super-slalomu nastupilo je preko 100 vozača doslovno iz cijele Hrvatske. Licencirani vozači voziIi su "Otvoreno prvenstvo Zagreba", dok su se amateri okušali u klasi open. Svakako veseli činjenica što je bilo više vozača u klasi open, jer bi ovakvih utrka je da se regrutiraju novi vozači u ovaj atraktivni sport.


Uvjerljivo najbrži vozač na utrci bio je Hrvoje Belinić iz AK Pula-RovinJ u Renault Cliu RS. Vožene su ukupno tri utrke, a Belinić je zbirom dvije najbolje ostvario vrijeme 2:07,902, što je za više od šest sekundi brže od drugoplasiranog Aleksandra Radovanović iz AK INA Delta u Peugeotu 106 Proto. Treći je bio Željko Kokotec iz AK Ina Delta u Škoda Fabiji 1.8. Najbrži vozač AK Zagorje bio je Marin Leš u Citroenu AX koji je ostvario vrijeme 2:17,456 što mu je bilo dovoljno za šesto mjesto u generalki, ali i pobjedu u klasi 5.


U Open klasi najviše su uspjeha imali vozači Golfa. Tako je Matija Sušnić uzeo prvo, Dean Runtas drugo mjesto, a Filip Pavlina u Citroen Saxu bio je treći. Među prvih deset vozača u klasi Open bila su i trojica vozača Zagorja. Marko Matuša u Citroen Saxu bio je šesti u generalnom poretku, ali treći u grupi 8. S istim vozilom Eugen Kokolić je stigao do sedmog mjesta u klasi open, dok je Josip Popović-Gabud stigao do osmog mjesta u Ford Fiesti ST. Ivan Barlović s Mazdom 323 F zauzeo je 11., Tomislav Mikulić s Peugeotom 306 13., Franko Vrbanović u Škodi Favorit 16., Roko Vrbanović u Škodi Favorit 18., Kristijan Ladišić u Peugeotu 306 20., a nastupio je i legendarni Ivan Šalec koji je sa svojim cestovnim BMW-om 316 stigao do 24. mjesta. U klasi 7 open prvenstva Franko Vrbanović izborio je pobjedu, dok je Roko Vrbanović bio treći.


-Srce mi je bilo puno jer sam vidio dosta mladih zagorskih vozača u utrci, nadam se da će nakon ovog još više zavoljeti automobilizam i da će postati ozbiljni natjecatelji - izjavio nam je Ivan Šalec nakon Oro super-slaloma.
U spomen na pokojnog Zvonka Mrzljaka u Openu je vozio i njegov zet Kristijan Ozimec, koji je na svoje vozilo BMW 320 stavio legendarne tablice "KR-ZVONA".


Nastupile su i tri vozačice od kojih je najviše uspjeha imala Kristina Harapin (AK Delta sport) u Škodi Fabiji TDI, ispred Ivane Robić-Cavor (AK Ina Delta sport) u Zastavi 850 i Mirele Stern (AK Dugo Selo) u Renault Cliu. Posebno su bodovani juniori gdje je najuspješniji bio Matej Radovanović (AK Ina Delta) ispred dva domaća vozača Marina Leša i Krunoslava Cara.


Utrku je svečano otvorio gradonačelnik Grada Oroslavja, Viktor Šimunić, koji je dao potporu ovom automobilističkom spektaklu. Šimunić se i sam okušao u vožnji s profesionalcima i bio je oduševljen. Najavio je i mogućnost da bi se iduće godine automobilistima pridružili motociklisti, pa bi tako imali dvostruki program ili dvodnevni program.
AK Zagorje-Oroslavje imao je i puno dodatnih sadržaja na ovoj utrci. Pa su se tako primjerice hrabri gledatelji mogli provesti stazom s profesionalnim vozačima i to u Chevrolet Corvetti Z-06, Porsche Cayennu GT4, Renault Cliu RS, Citroenu C2 R2 i Mitsubishiju Lanceru EVO IX. Ovaj će im doživljaj sigurno ostati za cijeli život. U pauzama između utrka gledatelje je vratolomijama za motoru zabavljao poznati stunt rider Dejan Špoljar. Bio je to istinski automobilistički spektakl za koji AK Zagorje zaslužuje sve pohvale.


I nagrade su bile vrlo primamljive i atraktivne. Uz originalne pehare (pehari u obliku auto dijelova) koje je izradio "dobri duh" ove utrke Saša Horvat, Fog motorsport darivao je vozače u klasi open bonovima za kupovinu moto-opreme, dok je Tokić d.o.o. darivao vozače u klasi Otvoreno prvenstvo Zagreba prigodnim poklon paketima. Možda i najdirljiviji dio cijele utrke bio je taj kada je Mauricia Ozimec, unuka pokojnog Zvonka Mrzljaka, u ime cijele njegove obitelji najbržem vozaču Hrvoju Beliniću uručila novčanu nagradu.


-Prezadovoljan sam ovim izdanjem Oro super-slaloma. Napravili smo iskorak u odnosu na prvo izdanje ove utrke i naš dragi pokojni Zvonko sigurno bi bio ponosan na sve ovo. Ima još nekih malih sitnica koje moramo popraviti, a mislim da ćemo za iduće izdanje ove utrke morati okupiti još više volontera. Vozači su bili prezadovoljni i mislim da je pred ovom jedinstvenom utrkom svijetla budućnost. Veliko HVALA svima koji su nam na bilo koji način pomogli u organizaciji - riječi su Daria Šameca jednog od glavnih organizatora ove utrke koji je veliku potporu imao u svom klupskom kolegi Saši Horvatu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook