Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni Smrekar hat-trickom vodio sjajni Zagorec prema trećem uzastopnom slavlju

Krapinski Zagorec sjajno je ušao u novu sezonu III. HNL središte


Krapinski Zagorec sjajno je ušao u novu sezonu III. HNL središte i nakon tri kola jedina je momčad sa stopostotnim učinkom. U trećem kolu u Podgori je savladana petrinjska Mladost sa čistih 4:0. Junak utakmice bio je Matija Smrekar koji je postigao hat-trick, no mora se istaknuti da je Zagorec izgledao prilično moćno u svim linijama, odlično je vođen od strane trenera Milinovića i kao takav kandidirat će za najviši plasman u prvenstvu.


Krapinčani su poveli u 20. minuti kada je Smrekar upotrebljiv ubačaj Matije Majcenića silovito pospremio u mrežu za 1:0. U 36. minuti M. Majcenić odlično pronalazi Hoića kojeg u svom kaznenom prostoru ruši Cvitanović, pa sudac Maleš opravdano pokazuje na kazneni udarac. Loptu uzima Smrekar i "panenkom" zabija za 2:0. Novi kazneni udarac Zagorec je zaslužio u 58. minuti kada je Mlinarić dobro ubacio, a Gršić rukom zaustavio njegov udarac, pa je Maleš i drugi puta dosudio kazneni udarac.

Ovaj puta izvođač je bio Hoić, gostujući vratar Jelavić pročitao je stranu, ali je udarac bio silovit i završio je u mreži za 3:0. Konačnih 4:0 postavlja sjajni Smrekar odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora, nakon što ga je odlično pronašao Mlinarić koji je unio dodatnu živost u igru Zagorca u posljednjih pola sata igre. Mogli su Krapinčani i uvjerljivije slaviti, ali s nekoliko intervencija se istaknuo gostujući vratar Jelavić.
Nakon tri kola lider Zagorec ima maksimalnih 9 bodova uz gol-razliku 7:0. Hat-trickom Smrekar se s ukupno četiri gola probio na drugo mjesto ljestvice strijelaca, više postignutih golova od njega ima samo Josip Colarić, koji je postigao pet golova.

ZAGOREC KR - MLADOST PETRINJA 4:0 (2:0)
KRAPINA: SC Podgora, GLEDATELJA: 80, SUCI: Maleš, Batušić i Jakopec.
STRIJELCI: 1:0 Smrekar 20', 2:0 Smrekar 37' (11m), 3:0 Hoić 59 (11m), 4:0 Smrekar 74'.
ZAGOREC KR: Bruči, Vučemilović-Vranjić, Aščić (73' Strabić), Radoš, Hoić (73' Pelko), Smrekar, M. Majcenić (78' Bračević), Braun, Grgić, Landripet (78' Turniški), M. Majcenić (63' Mlinarić). TRENER: Damir Milinović
MLADOST PETRINJA: Jelavić, Dolovčak, Saiti (46' Gršić), Hadžić, Baniček (46' Pličanić), Lovrić (65' Ćavar), Cvitanović (72' Matić), Vučak, Babacar (46' Korečić), Godić, Seth. TRENER: Boris Perković

Još članaka iz "Sport"

Facebook