Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni rezultati stolnotenisačice Zagorca i najperspetkivnije zagorske sportašice

  • Sara Rivetti.jpg

    Sara Rivetti


Sara Rivetti prvo pokorila konkurenciju na Mastersu u Puli, a potom uspješno nastupila na Europskom prvenstvu U-13 u Bukureštu

Stolnotenisačica Zagorca, Sara Rivetti, oduševljava nas iz tjedna u tjedan. Nakon što je pokorila svoje suparnice na Mastersu u Puli u konkurenciji mlađih kadetkinja, Sara je uspješno nastupila na svom prvom Europskom prvenstvu (U-13) koje se održalo u Bukureštu (Rumunjska).

Krenimo redom. Masters u Puli Sara je osvojila bez izgubljenog meča. U skupini je bila uvjerljiva u sva tri meča, čime se direktno plasirala u polufinale. Tu je u napetom meču s 3:2 nadmašila svoju suparnicu Miu Romić, dok je u finalu s 3:1 savlada Anđelu Živković.

Na EP U-13 Sara je u pojedinačnom dijelu natjecanja imala skor od tri pobjede i pet poraza što joj ne kraju bilo dovoljno za visoko 29. mjesto u Europi. S partnerom u mješovitim parovima, Mateom Terihajom, Sara je stigla do šesnaestine finala, dok je ekipno s Hrvatskom osvojila 20. mjesto. S obzirom da je ovo njen tek prvi nastup na EP, rezultati su odlični i sigurni smo da će joj ovo biti veliki motiv za još bolji napredak, iako je već do sada napravila velike stvari, no ono pravo od nje tek nas očekuje. Na EP u Bukureštu nastupilo je 163 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 36 europskih država. Uz Saru boje reprezentacije Hrvatske U-13 branili su i Nikola Jurić, Karla Ivčić i Mateo Terihaj, dok su izborničku dužnost obavljali Tomislav Kolarek za ženski, a Željan Gaćina za muški dio ekipe.

Hrvatska U-13

Još članaka iz "Sport"

Facebook