Prethodni članak
Sljedeći članak

Alen Kujundžić predvodi kuglačku elitu na 6. ''Golubekovom memorijalu''

U subotu nas očekuje veliko finale 6. memorijalnog kuglačkog turnira „Vladimir Huis-Golubek“


U organizaciji kuglačkog kluba Zabok ove će se subote održati veliko finale 6. memorijalnog kuglačkog turnira „Vladimir Huis-Golubek“. Ove godine prijavilo se više od 200 kuglača i 80 kuglačica, što uz njihovu pojedinačnu kvalitetu svrstava ovaj turnir među najbolje u Hrvatskoj. Ljestvica za finale postavljena je izuzetno visoko. Za nastup u muškom finalu bit će potrebno oboriti preko 640, a u ženskom finalu preko 617 čunjeva. Igrači imaju još nekoliko dana da probiju te granice. A ispod crte su jedan Luka Bolanča, Danijel Lavrič, Damir Fučkar, što najbolje govori  o kvaliteti turnira.

Kuglačku elitu u Zaboku i ove će godine predvoditi najbolji hrvatski kuglač, Alen Kujundžić. On je prošle godine osvojio ovaj turnir, nakon što je u kvalifikacijama  ostvario osobni rekord od 736 čunjeva, a u ovim je kvalifikacijama za sada vodeći s tri čunja manje, točnije s 733 čunja. Inače na hrvatskim kuglanama rekord je 737 čunja i to na kuglani Grmoščica, što je samo jedan čunj više od rekorda zabočke kuglane ZIVT. Iz tog će razloga domaćin novi rekord kuglane posebno premirati s 200 eura, dok je glavna nagrada u muškom dijelom natjecanja čak 1.100 eura, a u ženskom 40% od uplata svih žena u kvalifikacijama. Tako će ovaj turnir imati nagradni fond od oko 3.000 eura.

Zagorske kuglače predvodi sjajni Bruno Pavrlišak koji je s osobnim rekordom od 669 čunjeva, trenutno na petom mjestu kvalifikacija. S osam čunjeva manje (661) Filip Sedlar je na osmom mjestu. U finale vodi prvih deset mjesta u muškoj, prvih deset mjesta u ženskoj konkurenciji, finale će izboriti i najbolji junior, najbolji niželigaški igrač, kao i igrač s najviše nastupa u kvalifikacijama, a domaćin je ostavio i tri pozivnice. Sigurno je da će jednu dobiti Makedonac Bojan Vlakevski, koji je prošle godine bio drugi na Golubekovom memorijalu. Od velikih imena za sada su finale izborili Primož Pintarič, Branko Manev i Dmitar Dmitrovski u muškoj konkurenciji, kao Klara Sedlar, Nataša Ravnić, Tihana Čavlović u ženskom dijelu natjecanja, gdje su u vodstvu u kvalifikacijama s po 664 čunja upravo Sedlar i Ravnić, a za sada vizu za finale ima Magdalena Škreblin, prošlogodišnja pobjednica koja s 617 čunjeva drži deseto mjesto u kvalifikacijama.

U subotu 8.6. s početkom u 9,30 sati, pa sve do 22,30 na kuglani ZIVT očekuje nas istinski kuglački spektakl s velikim imenima ovog sporta, na nika jačem memorijalu u čast Vladimira Huisa-Golubeka.

Još članaka iz "Sport"

Facebook