Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajan nastup Jane Pavalić na Svjetskom kupu u plivanju u Budimpešti

Jana Pavalić oborila hrvatski rekord na 50 leptir i oduševila svjetsku plivačku javnost


Plivačica Olimpa, Jana Pavalić iz Gornje Stubice, na najbolji je mogući način startala u svjestsko seniorsko plivanje i pokazala da već sad može vrlo ozbiljno konkurirati u toj konkurenciji. Na upravo završenom Svjetskom kupu u plivanju održanom u Budimpešti na 25-metarskom bazenu Jana je plivala uz bok najboljim svjetskim plivačicama i postigla je fantastične rezultate.

Dvanesta na 50 slobodno


Jana je svaki natjecateljski dan plivala po jednu disciplinu, a krenula je nastupom na 50 slobodno gdje je osvojila 12. mjesto s rezultatom 25,18 što je novi juniorski rekord Hrvatske. Dosadašnji juniorski rekord držala je Valery Švigir, a iznosio je 25,58, što znači da ju je Jana nadmašila za 40 stotinki. Novi izazov do kraja sezone bit će seniorski rekord u ovoj disciplini koji je držala Monika Babok, a iznosi 24,87. Od osmog mjesta i nastupa na finalu dijelilo ju je samo 8 stotinki, u finale se ulazilo rezultatom 25,08. Ovaj rezultat bio je vrijedan i 755 FINA bodova.

Deveta na 50 leptir

Još bolja Jana je bila drugog natjecateljskog dana kada je plivala na 50 leptir gdje je osvojila 9. mjesto s rezultatom 26,34 i postavila novi apsolutni hrvatski rekord. Dosadašnji rekord u vremenu 26,41 držala je Monika Babok, a Jana ju je nadmašila za 7 stotinki. U finale se ulazilo s rezultatom 26,28, što znači da je Jana bila kratka za samo 6 stotinki, ali 9. mjesto na Svjetskom seniorskom kupu rezultat je vrijedan svake pažnje i divljenja. Ovaj rezultat vrijedan je i 792 FINA boda.
Svoj sjajan nastup u svjetskoj seniorskoj eliti Jana je završila nastupom na 100 slobodno gdje je plivala u vremenu 56,20 i tako zauzela 22. mjesto. U finale u ovoj disciplini ulazilo se rezultatom 54,71, a Janin rezultat u ovoj disciplini vrijedan je 712 FINA bodova.
Ovo je sjajan uvod Jane Pavalić u sezonu na 25-metarskim bazenima. Sezona je tek počela, a Jana već drži osam rekorda u hrvatskom plivanju na 25-metarskim bazenima. Nakon što je postala najbolja hrvatska plivačica na 50-metarskom bazenu, Jana je na najboljem putu da to učini i na 25-metarskom bazenu. Do kraja sezone past će sigurno još dosta rekorda. Istovremeno Jana je dokazala da se može nositi i sa svjetskom seniorskom plivačkom elitom, iako je tek navršila 14 godina. Jedna od najljepših priča hrvatskog plivanja nastavlja se na najbolji mogući način.

Još članaka iz "Sport"

Facebook