Prethodni članak
Sljedeći članak

Sedmi uzastopni minimalni poraz

U 16. Kolu Zagorec gostovao u Odranskom Obrežu kod Dinama


U 16. kolu 3. NL Centar krapinski Zagorec gostovao je u Odranskom Obrežu kod Dinama i pretrpio, opet, minimalni poraz – sedmi.

U ovaj susret Zagorec je ušao oslabljen ne igranjem standardnih Landripeta i Jazbeca te Žitkovića – žuti kartoni i Bajana (?).

Kad pogledamo cijelu utakmicu moramo kazati – Zagorec konkretniji i opasniji te uz malo sreće, mrvicu nje, mogao se vratiti s minimalno bodom. No, istovremeno da bi se dobra igra kapitalizirala nužno je uz postizanje pogotka više od protivnika i korektno suđenje. Sudačka trojka je neću kazati loše ali svakako „naginjući“ svirala za domaću stranu. Dovoljno govori podatak da je Nasri  u prvom poluvremenu čak sedam puta bio zaustavljen zbog zaleđa a kulminacija svega – dizanje zastavice pomoćnog suca kada god Zagorec „zakorači“ na domaću polovicu – je bila u drugom poluvremenu kada je već i miran trener Zubić burno reagirao te dobio žuti karton. Isto tako buru negodovanja gostujuće ekipe  a pogotovu navijača izazvala je prva minuta sudačke nadoknade kada su bila dva vezana prekršaja na napadačima Zagorca  a sudac je ostao nijem. Neću tvrditi da su bili jedanaesterci jer nisam dobro vidio ali da su bili prekršaji – jesu !

No, više neću o ovoj utakmici – zaleđima, poništenom pogotku Zagorca zbog zaleđa, - već ću kazati ono što govore naši divni sugrađani s juga Lijepe naše – 'Vrime je'!

Vrijeme je da konačno Uprava kluba reagira jer ako se Zagorec osjeća oštećen u barem tri utakmice ( Trešnjevka, Mladost (P) i Dinamo (OO) ) – to je devet bodova – svojom tišinom Uprava kluba prešutno odobrava takav odnos prema klubu koji ima bogatu povijest i najtrofejniji je klub Županije. Ovom tišinom odobrava se da ljudi u „crnom“ rade što god hoće. Možda budu i kažnjeni – dvije tri utakmice i nikom ništa. No nije tako – ipak je netko zbog njih ostao bez vrlo važnih bodova.  

Zato ne treba šutjeti i žaliti se „opet su nas suci pokrali“. Treba ukazati na greške i kada bi svi klubovi tako razmišljali i radili najvjerojatnije ne bi bilo toliko  čemera i jadi u ovoj ligi. Ili još bolje citirat ću jednog čitatelja ( ime i prezime ne želim napisati jer to je moje pravo da informatora ne otkrivam, op.a. ) Sportskih novosti koji  mi je poslao svoj tekst o suđenju u 3. NL Centar: „Čitajući malo novine, komentare, članke po portalima i ono što sam ja vidio uživo u ovih petnaest kola dolazim do zaključka da je suđenje u 3NL Centar ispod svake razine. Dosta sutkinja i sudaca koji sude 3.NL centar nemaju osjećaj za igru, ne znaju se pravilno postavljati na terenu pa ne vide puno situacija, dosta su podložni utjecaju, razgovaraju s igračima za vrijeme igre, na poluvremenu, u prekidima... Mišljenja sam da bi svi klubovi morali poraditi po pitanju toga jer kvaliteta lige zbog toga nije dorasla nivou u kojem se nalazi.

Ne znam kakvi su izvještaji nadležnih za takve situacije, ali se slabo vidi pomak u smislu kvalitete suđenja pa mislim da ni ti izvještaji nisu dobri. Postoje snimke svih utakmica jer se upravo zbog toga i moraju snimati, ali tko može pregledati sve te utakmice i vjerojatno se pregledavaju samo na zahtjev klubova ako imaju kakve primjedbe.

To je moje mišljenje koje je možda pogrešno, ali mislim da se time dosta šteti nogometu i onome što bi on trebao predstavljati.

Da, a što se tiče ovih uvjeta za treću ligu polovica klubova nemaju sve uvjete koje bi trebalo imati za taj rang natjecanja pa svejedno igraju već nekoliko sezona u toj ligi.“

Zagorec je ovim porazom skliznuo na trinaesto  mjesto na tablici s 18 bodova  a već u srijedu, 29. studenog u 13.30 sati,  ga u Maču očekuje zagorski derbi u odgođenom susretu 13. kola. Bit će to zanimljiv susret u kojem Gaj dočekuje Zagorec s odličnom statistikom. Naime, Gaj se nalazi na sedmom mjestu s 27 bodova uz odličnu statistiku na svom terenu – sedam utakmica; pet pobjeda, dva remija i ništa poraza uz 19 postignutih i 8 primljenih pogodaka.

Dinamo (OO) – Zagorec 1:0

Stadion: Odranski Obrež. Gledatelja: 100. Sudac: Mihael Leljak ( Zagreb ). Pomoćnici: Matko Baković ( Zagreb ), Luka Žiger ( Zagreb ).

Strijelac: 1:0 Bara 58.

Dinamo ( OO): Šolčić, Halama ( 90+3 Smith ), Marlčević, bara, Kasumović, Vedriš ( 87. D. Pršir ), Puntar, Bencetić ( 77. Kostelac ), Pavlović, Adamić, Grgić ( 77. M. Pršir ). Trener: Dario Zanić.

Zagorec: Bruči, Kunštić, Štimac, Stiperski, Christian, Topolovec, Nasri ( 75. Paradžik ), Frinčić, Uchida ( 75. Brebrić ), Krznar, Bračević. Trener: Ivan Zubić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook