Prethodni članak
Sljedeći članak

Sedamdeset posada na rally spektaklu u Kumrovcu

U petak i subotu održat će se 9. izdanje kumrovečkog rallya pod nazivom "9. INA rally Kumrovec"


Ovog vikenda, točnije u petak 6. i subotu 7. ožujka u Kumrovcu će se održati 9. izdanje kumrovečkog rallya koji ove godine nosi ime "INA rally Kumrovec". Ovaj rally ujedno je i otvaranje rally sezone u Hrvatskoj, no redovno je i veliki mamac za brojne strane posade, jer se boduje i za prvenstvo CEZ. Do sada je prijavljeno 70 posada, od čega će čak deset posada voziti R5 automobile, vrijedne i po više od 200.000 eura, koji su pravi mamac za gledatelje.

Brojne zagorske posade

Poseban motiv imat će zagorske posade. Najpoznatija zagorska posada, Dario Šamec/Florian Šalec, sa svojim će Peugeotom 206 RC nastupiti u klasi III. U klasi 2 s Peugoetom 208 R2 nastupiti će Vedran Šipoš i Eugen Kokolić. Sa Škodom Fabiom 1.4 Saša Horvat i Damir Boc nastupiti će u klasi 4, a Nino Bogović i Marko Likarević će s Renaultom Cliom Wilamsom nastupiti u klasi 5, kao i Krunoslav Car i Danijel Slunjski u Fiat Puntu, Kristijan Skender i Martin Harmuštek u Ford Escortu 1.6 i Mario Ban i Aleksandra Kovačić u Peuget 106 Rallyu. Izuzev Aleksandre Kovačić, svi oni brani boje kluba Zagorje koji sjedište ima u Oroslavju.

Od hrvatskih posada svakako treba izdvojiti Viliama Prodana i Zorana Raštegorca u Renault Cliu R3, Juraja Šeblja i Ivana Pogačića u Toyoti GT 86 CS-R3 i Nike Pulića i Davora Devunića u Ford Fieti R2T. Jedini Hrvat koji će voziti R5 automobil biti će Alfred Kramer jr u Ford Fiesti R5, koji će za suvozačicu imati Dankinju Jeannete Kvick. Uz hrvatske posade nastupiti će i veliki broj slovenskih i mađarskih posada, bit će i austrijskih, čeških i poljskih, kao i talijanskih posada.

Po običaju prvi je dan rezerviran za prolog koji će se održati na parkiralištu Termi Tuhelj. Prvi utrka će se održati u petak u 16,44 sati, a druga posebno atraktivna noćna održat će se u 19 sati.
U subotu u 9,15 sat u starom selu u Kumrovcu održat će se ceremonijalni start, a prvi od osam predviđenih brzinaca između Kumrovca i Zagorskih Sela održat će se u 10,39 sati, dok će zadnji brzinac započeti u 15,34 sati i trajati negdje do 17,00 sati, nakon čega će se održati svečana dodjela nagrada.
Organizator rallya je AK Delta sport iz Zagreba koji glavne partnere ima u Krapinsko-zagorskoj županiji, općinama Kumrovec, Zagorska Sela, Tuhelj i Termama Tuhelj. O kvalitete organizacije najbolje govori činjenica da je ovaj rally pet puta proglašen za najbolje organiziranu utrku u Hrvatskoj. Nikako nemojte propustiti ovaj "oktanski spetkakl" u Termama Tuhelj, Kumrovcu i Zagorskim Selima.

Još članaka iz "Sport"

Facebook