Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Bertić i Diana Franke najbolji su sportaši Bedekovčine

U vijećnici Općine Bedekovčina održan izbor najboljih sportaša


Općina Bedekovčina spada u sam vrh zagorskog sporta. Jedanest sportskih udruga ove općine broji oko tisuću sportaša, koji postižu sjajne rezultate. Naznačio je to u svom govoru predsjednik Sportske zajednice općine Bedekovčina, Jakša Arpad, inače čelni čovjek kickboxing kluba Zmaj, čiji članovi postižu svjetske i europske rezultate. Stoga ne čudi što je najbolji sportaš Bedekovčine kickboxer Zmaja Ivan Bertić, a najbolja sportašica njegova klupska kolegica Diana Franke. U nizu sjajnih rezultata Bertić je prošle godine bio dvostruki europski prvak, a Diana Franke dvostruka osvajačica europskog kupa i prva hrvatska natjecateljica u kick lightu.

- Prošli puta sam bio najbolji junior, a ove sam godine najbolji senior u Bedekovčini. Sezona je bila sjajna, dvostruki sam europski prvak u juniorskoj konkurenciji. Puno mi znači što Bedekovčina prepoznaje naše uspjehe. Ova godina počela je odlično, postao sam već dvostruki osvajač europskog kupa, a očekujem da ću se plasirati na Svjetsko prvenstvo - govori nam Ivan Bertić.

- Godina je bila uspješna. Dvostruka sam osvajačica europskog kupa i državna prvakinja u kick lightu. Ponosna sam što sam sportašica Bedekovčine. Ne znam da li ću više moći trenirati, vidjeti ću koliko će mi poslovno obaveze to dozvoliti - otkriva nam Diana Franke. U konkurenciji seniora drugo mjesto osvojio je motokrosista MK Bedekovčine Dejan Zver, a treće su podijelili kickboxer Ivan Sovec i motokrosista Roberto Petaj.

Najbolji sportaš Bedekovčine od 14-18 godina je prvak Hrvatske u motokrosu i supercrossu u klasi MX2, Nikola Hranić, vozač MK Bedekovčina. Drugo mjesto pripalo je kickboxeru Zmaja Stjepanu Sedaku, a treće  su podijelili Vito Frinčić ŠRD Jezera i Antonio Štefanek MK Bedekovčina. Kod djevojaka najbolja je Ana Sovec kickboxerica Zmaja, a na drugom i trećem mjestu su motokrosistice Aleksandra Brumnjak i  Zala Stergar. Najbolji sportaš od 10-14 godina je Marko Topolovec, a drugi je Karlo Jurinić, oba motokrosisti, dok je najbolja sportašica od 10-14 godina Elena Ljubek iz Zmaja. Najbolji sportaš veteran je Ivan Stergar, član UM Bedekovčina.

Najbolji klub je ŠD Tondach, najbolja muška ekipa od 14-18 godina RK Bedekovčina, najbolja ekipa do 14 godina ekipa moto kluba Bedekovčina, a najbolja veteranska ekipa streljački klub Zagorec. Najbolji pojedinac iz ekipe je nogometaš Inkopa Lovro Mikinac, a najbolji pojedinac ekipe do 18 godina rukometaš Bedekovčine, Dejan Končić, dok je nogometaš Luka Potočki najbolji pojedinac iz ekipnih sportova do 14 godina. Godišnje nagrade za razvoj sporta dobili su Nenad Šipek, član UM Bedekovčina i ŠD Tondach. Mlada sportska nada Bedekovčine je Jurica Prančić iz UM Bedekovčina. Ravnopravne zahvalnice za postignute rezultate i doprino razvoju sporta dobili su Kristina Ljubek i Matija Herceg iz AK Kebel, te Vedran Groš, Danijel Despić, Marino Majsec, Josip Šamec, David Leskovšek, Tomislav Špiranec i Nikola Srebak iz Udruge motorista Bedekovčina.

Uz Zmaj, najuspješnije je bilo ŠD Tondach koje je odnijelo nagrade za razvoj sporta, najbolji kub, dok je Luka Potočki najbolji pojedinac iz ekipe do 14 godina. Iza Tondacha je zaista jedna odlična sezona.

- Nagrade Luke Potočkog podstrek je za ostale dječake koji se žele baviti nogometom. Imamo odličnan nogometni pogon, na ponos Bedekovčine i cijelog Zagorja. Mi u klubu trudimo se da nogomet prezentiramo na najvišem nivou. Poseban akcent dajemo na rad s djecom. Četvrti smo u četvrtoj ligi, no prije svega želimo osigurati opstanak. Očekuje nas teško proljeće. Imamo potencijal, priključili smo nekoliko talentiranih nogometaša prvoj momčadi. Nadamo se da ćemo se iduće sezone boriti za plasman u treću ligu - riječi su predsjednika Tondacha, Ivice Pavleka. - Oduševljen sam rezultatima koje postižu bedekovčanski sportaši. Ponosan sam na svoj Zmaj, ali moram skinuti i kapu Nikoli Hraniću, pa Tondachu, koji ima golemi pogon i s pravom uzima najveći dio sredstava. Rukometni klub je također izuzetno vrlo ozbiljan kolektiv. Možemo biti ponosni na sport u Bedekovčini - završnu ocjenu dao je predsjednik Sportske zajednice općine Bedekovčina, Jakša Arpad.

-

Još članaka iz "Sport"

Facebook