Prethodni članak
Sljedeći članak

Savate klubovi 'Đidara' Zabok i Krapina u Zagorje donijeli 4 zlata, 4 srebra i 4 bronce!


Protekle subote u austrijskom Weizu održano je Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem se natjecanje odvijalo u dvije discipline – combaut i assaut – na kojem su nastupili i klubovi iz naše Županije – ¨SK Krapina i SK „Đidara“ Zabok. Zagorski predstavnici natjecali su se u disciplini assaut. Na prvenstvu je sudjelovalo oko 170 natjecatelja iz 37 klubova i 17 zemalja.

Zagorski klubovi postigli su odlične rezultate te su u svoje vitrine arhivirali čak 12 medalja a ukupno se borilo 14 boraca – četiri zlata, četiri srebra i četiri bronce.

SK "Đidara" Zabok prijavio je troje natjecatelja, te su postigli slijedeće rezultate: Martin Dvorski ( senior +85kg ) osvaja zlato; Luka Šoštarić (kadet -45kg) osvaja zlato i Ema Jerneić (kadetkinja -35kg) osvaja srebro.

SK Krapina prijavio je 11 natjecatelja, te su postigli slijedeće rezultate: Petra Marija Poslončec (kadetkinja -35kg) osvaja zlato; Luka Mikša (kadet +75kg) osvaja zlato; Karla Poslončec (kadetkinja -50kg) osvaja srebro; Branko Lovrić (junior -70kg) osvaja srebro; Adrijan Mlakar (senior -75kg) osvaja srebro; Petar Borovečki (junior -65kg) osvaja broncu; Marin Mlakar (kadet -70kg) osvaja broncu; Teo Žepec (kadet +75) osvaja broncu i Fran Jarnjak (kadet -60kg) osvaja broncu. Nažalost, Luka Jarnjak i Fran Horvat nisu uspjeli proći kvalifikacije.

Zamolili smo trenera i predsjednika Savate kluba Krapina Karla Pernjeka da nam kaže dojmove sa natjecanja: - Veoma kvalitetno natjecanje, organizacija na visokom nivou. Ovo je naš prvi "izlet" izvan granica naše države. Prezadovoljni smo s rezultatima, te imam samo riječi hvale za svoje natjecatelje. Zahvaljujem se i ekipi Đidre koja je uskakala kad smo imali više borbi u isto vrijeme, ali na različitim borilištima te im čestitam na rezultatima“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook