Prethodni članak
Sljedeći članak

Porazu presudila posljednja četvrtina

Gostovanjem kod Maksimira košarkaši Krapine krenuli u prvenstvo


Košarkaši Krapine otvorili su prvenstvo – Druga liga Centar - gostovanjem kod Maksimira u Zagrebu te pretrpjeli poraz 80:64.

Svakako da je to bilo potpuno novo iskustvo košarkašima Krapine jer ove su godine u višem rangu nakon što su prošle godine osvojili naslov prvaka u trećoj ligi u promovirali se u viši rang.

Gledajući kretanje rezultata vidljivo je da su presudile prva – loš ulazak u utakmicu i zasigurno trema te želja za dobrim rezultatom odmah u startu – i posljednja četvrtina koju su izgubili sa 13 koševa razlike. Naime, nakon prve četvrtine u koju su završili sa minus 13 koševa u središnjem dijelu utakmice bili su ravnopravni i bolji, pogotovu u drugoj četvrtini, od svog iskusnijeg protivnika jer u posljednju četvrtinu ušli su sa rezultatom 55:52. No, u posljednjoj četvrtini utakmice presudilo je iskustvo Maksimira koji iza sebe ima bezbroj utakmica u ovoj ligi t eje sasvim zasluženo upisao prve bodove.

Košarkaši Krapine imati će priliku već  u subotu, 14.10. 2023. u 19 sati, na svom parketu u susretu protiv Larusa upisati prve bodove.

Maksimir – Krapina 80:64 ( 28:15; 11:23; 16:14; 25:12 )

Maksimir: Dramalija 27; Mohač 18; Varga Brzica 16; Cikojević 9; Križan 9; Kovačić 1; Huzanić; Krstić; Rimac; Lapić, Marković; Bulum.

Krapina: Markočić 26; Mlinarić 10; Elčić 8; Dmitrović 7; Ranogajec 5; Knezović 4; Zadro 2; Petek 2; Hršak, Križnik, Sopek, Borovčak

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook