Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedan gol presudio u derbiju začelja

1. ŽNL – 7. kolo: Mladost Marija Bistrica – Jedinstvo 1:0


Derbi začelja 7. kola 1. zagorske nogometne lige igrali su Mladost MB i Jedinstvo. Sedam bodova na kontu Mladosti do ove utakmice, zapravo je vrlo dobar doseg, no sada je to trebalo potvrditi protiv ekipe koja je došla sa četiri boda. Jedinstvo je pak, s druge strane željelo drugu pobjedu zaredom za pokušaj priključka sredini ljestvice za početak.

Na odmor sa vodstvom domaćini

Odmah u 2. minuti velika prilika za goste. Martino Majcenić dobio je loptu na lijevoj strani, Krunoslav Poljak se okliznuo, što je Majcenić iskoristio i krenuo iskosa sam prema Marku Juriću te pucao sa 10 metara, no Jurić je obranio. Do odbijene lopte opet dolazi Majcenić i daje povratnu na 5 metara, gdje Lovro Cigula promašuje prazan gol.

Prvi pokušaj domaćina bilježimo u 11. minuti, kada sa 10 metara iskosa, s desne strane puca Matija Čukman, ali udarac završava u bloku. Nakon toga rastrgana igra bez prilika, do 25. minute. Tada je Jurica Ščuric otišao u napad i pucao sa 25 metara, no lopta odlazi od nekoga u korner. Korner izvodi M. Čukman i pogađa Ščurica u glavu na 5 metara, a ovaj pogađa mrežu za 1:0. U 28. minuti Majcenić je na lijevoj strani, prvo puca u blok Ščurica, a onda u ruke Juriću.

U 32. minuti neugodna lopta pred gol domaćina, sa 8 metara puca Matej Majsec, ali dosta preko gola. U 34. minuti Cigula bježi u kontru, ali u završnici puca slabo, pa Jurić brani. U 39. minuti umalo 2:0. Nakon kornera, obrana prvo otklanja opasnost, a onda se lopta odbija na 20 metara, gdje iz prve puca Valentin Mesar, lopta se na putu prema golu od nekoga odbija pa Jurica Hanžek jedva brani. U 42. minuti M. Čukman dobro smiruje jednu loptu na 18 metara i daje desno za Karla Hegola, koji puca, no Hanžek brani.

Jedinstvo stiskalo, Mladost se obranila

Nastavak je počeo zanimljivo, sa jednom poluprilikom u prvih pet minuta na svakoj strani, a onda je u 51. minuti Mladost morala do drugog gola. Mesar i Andrija Pisk odigrali su sjajan dupli pas u kaznenom prostoru, Pisk je ubacio pred gol, gdje najprije Dario Frajtak puca sa pet metara, no Hanžek sjajno brani, no lopta se odbija na nogu Hegolu, koji sa samo par metara promašuje prazan gol. U 53. minuti M. Čukman daje desno za A. Piska, koji puca iskosa, ali odlično i Hanžek nogom jedva izbacuje u korner.

U 66. minuti Majcenić je dobio dosta prostora na desnoj strani, ubacio je a sa 8 metara puca Luka Horvat, no Jurić brani. u 67. minuti Horvat je ubacio, lopta se od nekoga odbila u gol, ali Jurić je oprezan i hvata ju. No, Jedinstvo sve više stišće i u 71. minuti milimetrima je blizu izjednačenja, no u pravog domaćeg junaka prometnu se golman Jurić. Nakon ubačene lopte s desne strane, Cigula je ostao sam na 5-6 metara, no Jurić brani prvi udarac, pa nakon odbijanca još teži, a opasnost do kraja otklanja Ščuric.  

Mladost je pokušala u 81. minuti, preko Mesara, koji puca sa 16 metara iz poluvoleja, ali Hanžek to brani. Na drugoj strani u 83. minuti Dominik Vorih puca iskosa sa 15 metara, s desne strane, a Jurić jedva skreće u stativu. Opasno je i na odbijenoj lopti, no Ščuric je opet pravovremen i odbija loptu.

No, Jedinstvo sve više stišće, a Mladost se grčevito brani, sa kratkom klupom i snaga ostaje problem. Samo jedan igrač na klupi uz golmana, Nikola Srebak i još je morao prisilno u igru, jer se ozlijedio kapetan M. Čukman. U 85. minuti novi pokušaj Horvata, koji se odlično probio s desne strane u sredinu i pucao a 13 metara, no Jurić je siguran. U 87. minuti Majcenić je i vrlo izglednoj prilici na desnoj strani, no Jurić i to skreće u korner, nakon koje nema opasnosti. U prvoj minuti nadoknade kontra domaćina, Leonardo Mikić ju je povukao po desnoj strani i dao u sredinu za Srebaka, koji puca prerano, sa 16 metara, pored gola. No, Mladost se na kraju ipak obranila i stigla do jako vrijedne pobjede u borbi za opstanak.

Izjave: Mario Brlečić, trener NK Mladost MB: ''Čestitke igračima, jer oni su ovo iznijeli. Nitko ne zna u kakvim uvjetima radimo, ima nas po 10 ili po jedna zamjena. Dečki stvarno daju sve od sebe, taktički odrađuju ono kaj mogu i skidam im kapu ovim putem. Ovo je baš njihova pobjeda, njima danas pripadaju sve zasluge. Sami sebi su poklonili pobjedu.''

Darko Kunštek, trener NK Jedinstvo: ''Ne znam što reći nakon ovakve utakmice. Mislim da smo bili puno bolji protivnik, ali oni su očiti imali više iskustva, znanja, pameti i iz jednog kornera su dobili utakmicu.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook