Prethodni članak
Sljedeći članak

Sadržajan zagorski derbi pripao Klanjcu

4. NL – središte skupina A: 6. kolo: Straža – Klanjec 1:2


Nakon teškog rasporeda u prošla dva kola, kada su u samo 3 dana morali odigrati dvije utakmice, nogometaši Straže mogli su se okrenuti nakon malo odmora i zagorskom derbiju protiv Klanjca u 6. kolu 4. NL središte skupina A. Utakmice ova dva kluba uvijek su zanimljive, a kako su ove sezone krenuli i jedni i drugi nešto bolje u sezonu, nego je to slučaj bio lani, to je dalo dodatnu draž na susret u ovom kolu.

Vrlo sadržajno poluvrijeme i vodstvo Klanjca 1:2

Početak kao iz snova za Klanjec. Već u 2. minuti Jakov Drčić sjajno je primirio jednu loptu na svojoj polovici, potegnuo 20tak metara i dao fantastičnu loptu na lijevu stranu za Karla Pavlinića, koji ulazi s boka i puca prizemno, a uz ne baš najbolju reakciju golmana domaćih Nejca Travnikara, lopta odlazi u gol za 0:1.

U 6. minuti nova velika šansa za Klanjec. Luka Kantolić loše je reagirao na jednu loptu na 40 metara od domaćeg gola, Vladimir Brlek je to iskoristio, uzeo loptu, po desnoj strani pretrčao Jana Kodeliča, othrvao se ponovno i Kantoliću, koji ga je sustigao, uspio i pucati ali malo pored gola.

Straža u 11. minuti pokušava nakon prekida, ali ubačaj na drugu stativu obrana Klanjca čisti. Na drugoj strani u 15. minuti Brlek se izborio za jednu loptu na sredini na 35 metara i dao desno za K. Pavlinića. Bila je to situacija slična golu, no ovaj puta Travnikar je izletio i pokupio loptu. U 19. minuti prekršaj na Drčiću na centru, odmah na prepad izvodi Marko Leš, i dok se domaći žale na izvođenje dok se lopta još kretala, K. Pavlinić je opet sam, ali ovaj puta malo komplicira i na kraju daje za Brleka, no obrana se već formirala i šansa propada. No, u 22. minuti nova sjajna akcija gostiju, odlična lopta za Filipa Pavlinića, koji prvi dolazi do lopta, Travnikar ga ruši i to je kazneni udarac za goste, koji u 0:2 pretvara Drčić. Straža opet traži šansu iz prekida u 25. minuti. Lopta je ubačena iz slobodnjaka s lijeve strane na drugu, ali u skoku Mislav i Goran Čuček jedan drugom smetaju pa veće opasnosti za goste nema.

U 29. minuti novi slobodnjak za Stražu na 20tak metara izborio je Borna Vidiček. On je i sam izveo slobodan udarac pod samu prečku no Davor Humski brani i to tako da se lopta odbija visoko i pada nezgodno, ali Humski opet prije stiže do nje. No bio je to nagovještaj povratka Straže. U 31. minuti lopta je nakon prodora ubačena s desne strane, Matija Trbušić ju  promašuje, a Leon Jedvaj pogađa za 1:2. U 33. minuti novi pokušaj Straže iz prekida ali nakon ubacivanja G. Čuček glavom puca pored gola. U 35. minuti Drčić gura u kratki for Brleka, koji već prolazi i Travnikara i gađa prazan gol, ali G. Čuček uklizava i spašava siguran gol. Nakon kornera lopta šeće na pet metara od gola, i netko iz obrane Straže u gužvi umalo svladava Travnikara, no domaća jedinica spašava.

Straža bolja u nastavku, ali Klanjec sačuvao pobjedu

U nastavku, već u 46. minuti prvi prijete domaćini. U napadu se našao Filip Rafaj i to u solidnoj poziciji na 20 metara s desne strane, no njegov udarac odlazi ne samo pored gola nego skroz do korner zastavice. U 48. minuti Matija Biruš je dobro smirio jednu loptu na desnoj srani i dao u sredinu za Vidičeka, no njemu lopta kod prvog dodira bježi, pa prilika propada. U 53. minuti Kantolić izvodi novi slobodan udarac za Stražu, s desne strane,, no obrana prvo odbija, a ponovno ubačenu loptu G. Čuček ne uspijeva primiriti već mu ona u dobroj situaciji bježi do Humskog.

U 61. minuti pokušava Klanjec, točnije Ivane Iveković, koji je ušao u nastavku. Dobio je jednu loptu na 25 metara, primirio ju i pucao, ali je njegov udarac blokiran. U 62. minuti na drugoj strani, nakon ubacivanja s desne strane u skoku je najviši Kudelič, ali puca pored gola. U 67. minuti K. Pavlinić pobija se po lijevoj strani i daje za Brlek, no njem lopta bježi, pa ju Travnikar hvata. U 72. minuti slobodan udarac za Klanjec sa 25 metara izvodi Trbušić, i to vrlo dobro, no Travnikar uz malo muke brani.

U 77. minuti korner za domaćine izvodi Biruš, a Gal Gajster vrlo dobro puca glavom sa 10-tak metara, ali malo pored gola. U 80. minuti vrlo atraktivan potez M. Čučeka, koji je se borio za jednu loptu na nekih 13 metara malo iskosa, a kako je bio leđima okrenut prema golu, pokušao je škaricama. Lopta je išla u okvir gola, no Humski je obranio. U 86. minuti iz slobodnjaka sa 30 metara s desne strane puca za goste F. Petrišić, ali preko gola. U 1. minuti nadoknade dobra polu kontra domaćina. Biruš daje za M. Čučeka, koji petom odigrava dupli pas, pa Biruš daje za Jedvaja, koji puca sa 18 metara s lijeve strane, ali Humski brani.  U 2. minuti nadoknade Drčić puca sa 30 metara po sredini iz slobodnjaka, ali Travnikar brani.

Straža je bila bolja u nastavku, ali Klanjec je ipak sačuvao pobjedu u vrlo dobrom zagorskom derbiju.

Izjave: Robert Varjačić, trener NK Straža: ''Teško je igrati utakmicu gdje gubiš od prve minute 0:1, pa 0:2. Pokušali smo se vratiti, imali smo inicijativu, zabili smo jedan gol, nešto smo promašili. Na kraju čestitam Klanjcu na pobjedi.''

Dragutin Tomašković, trener NK Klanjec: ''Mislim da smo kontrolirali, pogotovo prvo poluvrijeme utakmicu, promašili 4-5 stopostotnih šansi, doveli se u nepotrebnu nervozu, malo smo pali po utjecaj publike, ali na kraju smo ipak uspješnu priveli utakmicu kraju, 2:1, po meni zasluženo.''

4. NL – središte skupina A, 6. kolo

STRAŽA – KLANJEC  1:2 (1:2)

SUCI: Glavić, Tomić, Tadić   GLEDATELJA: 130        

STRIJELCI: 0:1 K. Pavlinić 2', 0:2 Drčić 22' 11m, 1:2 Jedvaj 31'

STRAŽA: N. Travnikar, Kodelić, Rafaj, Gajster (77' Peček), Kantolić, T. Travnikar, Vidiček, M. Čuček, Jedvaj, G. Čuček, Biruš; trener: Robert Varjačić

KLANJEC: D. Humski, F. Pavlinić, Petrović, Brlek (79' I. Petrišić), Zrnc, Drčić, Trbušić, K. Pavlinić, Lovrek (53' A. Humski), Leš (53' Iveković), I. Petrišić; trener: Dragutin Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook