Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar DZ želi bolji učinak u proljetnom dijelu sezone

Iza županijskog prvoligaša dva su tjedna priprema pred nadolazeću sezonu


Momčad Rudara DZ bitno je promijenila sastav u odnosu na jesenski dio prvenstva. Klub su napustila četiri mlada nadarena nogometaša, koji su bili standardni članovi prve momčadi.Tako su put zabočke Mladosti otišli Ivor Pavić i Fran Švaljek, Filip Kovačić je postao igrač trećeligaša Gaja, a Sandro Vincelj će karijeru nastaviti u Stražu. Vidljivo je da su sva četvorica otišla rang više.

-Nažalost to je naša neminovnost, ali ujedno i priznanje za naš rad. Ukoliko želimo privući mlade igrače i razvijati veliki broj naših talentiranih nogometaša morat ćemo izboriti IV. NL-središte. Ove godine imamo preveliki zaostatak za vodećim trojcem, ali nadam se da iduće godine uspjeti u tome. Već u bližoj budućnosti ćemo se sve više oslanjati na naš omladinski pogon – riječi su predsjednika i glavnog trenera Maria Videka,.

Istovremeno su novi igrači Rudara DZ postali veznjak Pregrade Robert Menjački i stoper Tomislav Valaško, koji je branio boje trećeligaša HAŠK-a. -Mislim da ćemo biti jači na proljeće nego prošlu polusezonu. Ciljano smo se pojačali, a naši mladi nogometaši su dobili iskustvo i na proljeće će biti još bolji. Očekujem da ćemo biti konkurentniji, a ako se ukaže prilika da se popnemo na koju poziciju više od četvrtog mjesta. Šteta je što smo loše startali prošlu polusezonu – govori nam Videk.

Do sada su igrači Rudara DZ odigrali dvije pripremne utakmice. Prvo su odigrali 1:1 sa Stražom, uz pogodak novopridošlog Menjačkog, a nakon toga su remizirali i s Dinamom iz Jakovlja (2:2) uz dva pogotka odličnog Roberta Pavetića, koji je kako kaže Videk projekt kluba.

Ovog će vikenda Rudar DZ odigrati pripremnu utakmicu protiv svog velikog rivala Klanjca. -Moram priznati da sam zadovoljan s obje pripremne utakmice, a isto tako s angažmanom naših nogometaša na treningu. Radna atmosfera je odlična unatoč teškim uvjetima i niskim temperaturama. S nestrpljenjem očekujemo povratak u kadar Renata Ščapec-Kukine, Koji će početkom ožujka morati obaviti lakši operativni zahvat, a priključit će nam se početkom travnja – završio je Videk.

RUDAR DZ – JAKOVLJE 2:2 (Roberto Pavetić 2).
RUDAR DZ: Bajs, Mutak, Capar, Cujzek, Ferček, Gregurić, Slukan, Menjački, Pavetić, Mouchine, Vrabec. UŠLI: Hanžek, Bratković, Tuđa, Črnjević, Martinić, Rožman, Bakek i Topolovec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook