Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar DZ i Stubica remizirali

U 14. kolu IV. NL središte Zagreb - skupina A u Dubravi zabočkoj odigran je "zagorski derbi"


Rudar DZ i Stubica "rudarili" su u "zagorskom derbiju" na teškom travnjaku u Dubravi zabočkoj i na kraju je svaku momčad "izrudarila" po bod. Po viđenom rekli bismo zasluženo. Domaći su bili nešto aktivniji, imali koju šansu više, ali i Stubica je imala periode svoje  dobre igre.

U ovoj utakmici oslabljeni domaćini (bez tri glavna napadača) bolje su otvorili utakmicu. Prvi je prijetio Topolovec u 10. minuti, ali Mužina odbija njegov udarac. U 18. minuti iz slične pozicije prijeti i Ferček, Mužina ponovno odbija, na loptu nalijeće Pavetić koji dobro puca, ali Čekolj pravovremenim blokom spašava mrežu Stubice. Gosti prvi puta opasno prijete u 30. minuti kada je Drempetić odlično ubacio iz slobodnog udarca na Kormana koji dobro puca, ali Bajsić uz manje napore "kroti" njegov udarac iz neposredne blizine.

Početak nastavka pripao je gostima. Drempetić dobru kontru Stubice u 47. minuti završava udarcem preko gola. Dvije minute kasnije prijeti i Pešec, ali njegov se udarac od bloka odbija u ruke domaćeg vratara Bajsića. Stubica je povela u 53. minuti. Pešec je pronašao Drempetića na desnoj strani, a ovaj ubacio za Glavača koji se prvo malo spetljao, ali je ipak uspio ubaciti loptu u mrežu za 0:1. Mladi, talentirani i brzonogi Mutak opasno prijeti u 60. minuti kada uzima loptu neporeznom Mariu Landripetu i kreće sam prema vratima, ali puca preko gola.

No deset minuta kasnije Mutak nije imao milosti. Nakon akcije domaćih po lijevoj strani lopta dolazi do njega, a on ju sam i neometan s pet metara udaljenosti sprema u mrežu za 1:1. Samo minutu kasnije Krznar dobro puca iz slobodnog udarca, Mužina odbija na nogu Cujzeka koji puca preko gola. U 74. minuti Pešec pokušava iz daljine, ali je neprecizan. U 77. minuti F. Videk odlično ubacuje s desne strane, a Krznar iz idealne pozicije s deset metara udaljenosti puca preko gola. Dobru priliku imao i J. Videk u 80. minuti kada dobra puca s ruba kaznenog prostora, ali Mužina odbija njegov udarac u korner. Gosti posljednji puta opasno prijete na utakmici u 85. minuti preko Pešeca, koji je zamalo neprecizan. U posljednjim trenutcima utakmice korner s desne strane izveo je Topolovec, Pole je odlično skočio, ali loše pucao glavom, pa je "zagorski derbi" završio bez pobjednika.

Čestitke na igri i zalaganju svim igračima jedne i druge momčadi, a čestitke zaslužuje i sudačka trojka koju je vrlo dobro predvodio Stjepan Mihaljinec iz Zaboka.

RUDAR DZ - STUBICA 1:1 (0:0)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 100, SUCI: Mihaljinec, Sokolić i Horvat.

STRIJELCI: 0:1 Glavač 53', 1:1 Mutak 70'.

RUDAR DZ: Bajsić, Pavetić (61' Cujzek), Topolovec, F. Videk, Gregurić, J. Videk, Krznar, T. Valaško, Ferček (78' K. Valaško), Tisanić (40' Mutak), Pole. TRENER: Mario Videk

STUBICA: Mužina, Matuša, Čekolj (80' Božić), Vlahović (67' Kelava), Pešec, Drempetić,  Mar. Landripet, Pirički, Glavač (80' Iskrić), Mat. Landripet, Korman. TRENER: Damir Srebačić

IZJAVE TRENERA

Mario Videk, Rudar DZ: "Bili smo "hendikepirani" neigranjem tri glavna napadača, ali mislim da smo po teškom terenu odigrali korektnu utakmicu. Oba gola na utakmici bila su sretna i spretna, ali obje su momčadi dale sve od sebe. Nije bilo jednostavno na ovom teškom terenu, mislim da smo bili bliže pobjedi, ali nažalost nismo uspjeli realizirati neke prilike. Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici i želim im puno sreće dalje".

Damir Srebačić, Stubica: "Jedna lijepa i borbena utakmica po teškom terenu. Jedna i druga momčad su dale sve od sebe i mislim da je podjela bodova realna. Mogli smo i mi doći do sva tri boda, a mogao je i Rudar. Šteta što je vrijeme pokvarilo ugođaj i da na utakmici nije bilo više gledatelja".

Još članaka iz "Sport"

Facebook