Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar DZ bolji od Klanjca


U 26. kolu IV. NL-središte-skupina A u Dubravi Zabočkoj snage su odmjerili domaći Rudar i Klanjec. Bila je to bitna utakmica za obje momčadi u borbi za opstanak. Više je pokazao Rudar DZ i na kraju je zasluženo slavio s 3:1, ali mora se priznati da je i Klanjec imao dobre periode igre, osobito u zadnjih petnaest minuta kada su dva puta zatresli gredu. Nažalost u samoj završnici nije bilo mudrosti na relaciji između glavnog suca Andreja Šalkovića i nekoliko igrača Klanjca, koji su nakon nekoliko dvojbenih odluka ušli u konflikt s njim i naravno izvukli deblji kraj. Nepotrebno i njemu i njima.

Počelo je prividnom inicijativom Klanjcu koji je imao nešto veći posjed. Prvu priliku za goste nakon kornera u 12. minuti ima Petrišić, ali iz dobre pozicije puca u blok. U 21. minuti domaći su iz svoje prve prilike poveli. Nakon kornera s desne strane Nujić je glavom produžio za Mouchinea koji pogađa gredu, na odbijanac nalijeće Bakek koji silovito trese mrežu za 1:0.

Tri minute kasnije dobru puca Brlek, no domaći vratar Gelo odbija njegov udarac u korner. Nepune dvije minute kasnije iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara udaljenosti prijeti Petrišić, a Gelo ponovno odbija u korner. U 34. minuti već je 2:0. Florian Videk odlično je probio desnu stranu i idealno ubacio za Krznara koji pogađa bliži kut vratara Žigmana za povećanje vodstva domaćih. U 40. minuti Brlek nije uspio idealno zahvatiti loptu glavom nakon ubačaja Zgoreleca, pa je dobra prilika otišla u vjetar. Posljednju priliku u prvom dijelu u 43. minuti za domaće propušta Mutak koji puca oštro s lijeve strane, ali pokraj gola.

Tek što se krenulo s centra dobar volej Bakeka završava pokraj gola. Dvije minute Bakeka dobro upošljava Mutak, ali ishod je isti. No u 52. minuti gosti su po treći puta "kapitulirali". S lijeve strane odlično je ubacio Krznar, a Nujić glavom pogodio za 3:0. Gosti prvi puta u nastavku prijeti u 58. minuti, ali udarac Petrišića iz slobodnog udarca brani Gelo. Osam minuta kasnije dobro s lijeve strane nabacuje Humski, no Brlek loše puca glavom. Raspoloženi Mutak odlično pronalazi Cujzeka u 70. minuti, ali ovaj je zamalo neprecizan, baš kao Bakek minutu kasnije koji je imao otvoren puta prema golu, ali je pucao pokraj desne vratnice.

Brlek je ponovno na sceni u 73. minuti kada dobro puca, ali Gelo još bolje brani i odbija loptu u korner. Dvije minute kasnije Brlek lijepo ubacuje s lijeve strane, Biruš dobro puca glavom, ali umjesto Gele ispriječila se greda. U 80. minuti iz kornera s desne strane odlično nabacuje Zrnc, a Biruš po drugi puca glavom u gredu. Napori gostiju napokon su se isplatili u 89. minuti kada je Biruš odlično probio lijevu stranu i idealno uposlio Filipa Pavlinića koji trese mrežu za konačnih 3:1. Mogle su se stvari i zakomplicirati u 90. minuti kada je Leš poslije ubačaja F. Pavlinća krenuo sam prema Geli, ali ovaj je fantastično obranio njegov udarac.

Nakon utakmice malo se zaiskrilo između igrača i navijača Klanjca i suca Šalkovića, a najgore je prošao igrač Klanjca Marko Leš koji je zbog psovanja   glavnog suca  zaradio direktni crveni karton.

RUDAR DZ - KLANJEC 3:1 (2:0)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 100, SUCI: Šalković, Sokolić i Makar.

STRIJELCI: 1:0 Bakek 21', 2:0 Krznar 34', 3:0 Nujić 52', 3:1 F. Pavlinić 89'.

RUDAR DZ: Gelo, Mutak, F. Videk, Gregurić (46' Novosel), J. Videk (84' Bajsić), Krznar (72' Tuđa), Mouchine (56' Cujzek), Čopec, Bakek, Valaško, Nujić. TRENER: Mario Videk

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović, Brlek, Zrnc, Biruš, K. Pavlinić, Humski, Zgorelec, Leš, Petrišić. TRENER: Robert Petrović

CRVENI KARTON: Leš (psovanje suca po završetku utakmice)

IZJAVE TRENERA:

Mario Videk, Rudar DZ: "Važna pobjeda za nas protiv dobre momčadi Klanjca koja se podignula u zadnje vrijeme. Naša pobjeda je sasvim zaslužena. Nametnuli smo se u igri, imali smo pravi pristup, iako smo desetkovani izostancima. Klanjcu želim puno sreće i dobrih igara do kraja prvenstva".

Robert Petrović, Klanjec: "Čestitam Rudaru na pobjedi, bio je možda za nijansu bolji, iako smo i mi imali niz dobrih situacija. Mislim da smo rezultatski mogli bolje proći. Domaćinu želim  puno sreće u završnici prvenstva, a mislim da ćemo mi biti uspješniji već u nedjelju kod kuće protiv Poleta".

Još članaka iz "Sport"

Facebook