Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj na bod do naslova

U 19. kolu 2. ŽNL Radoboj ugostio Vatrogasac


U 19. kolu 2. ŽNL vodeći Radoboj u derbi susretu protiv Vatrogasca iz Brezove slavio je rezultatom 2:1.

Ovom pobjedom Radoboj je došao na bod do naslova prvaka ali da bi to ostvario taj bod mora osvojiti u derbi susretu slijedećeg kola kada gostuju kod Mladosti u Belcu , trenutno drugoplasiranu ekipu lige koja zaostaje četiri boda iza Radoboja ali bi eventualnom pobjedom u tom derbiju Mladost došla na bod te bi se sve odlučivalo u posljednjem kolu lige.

Ovoga puta susret u Radoboju donio nam je iznimno zanimljiv susret u kojem je u prvom poluvremenu dominirao domaćin stvorivši bezbroj prilika – u 8. minuti sam pred Škrleca izlazi Vuzem, u 16. minuti to isto čini Smrečki te u 38. minuti Fran Švaljek izvodi jedanaesterac; da bi prilike završile u 40. minuti kada pred Škrleca sam izlazi David Švaljek – u svim opisanim situacijama pobjednik je bio Jurica Škrlec te ga mogu zasigurno proglasiti najboljim igračem susreta unatoč dva primljena pogotka kod kojih je zaista bio nemoćan. Radoboj je iz već opisanog puno bolje ušao u susret i svoju dominaciju realizirao u četvrtoj minuti preko Kranjčeca da bi osam minuta kasnije pogodak postigao i David Švaljek, uz Kroga iz Vatrogasca, trenutno prvi strijelac lige.

Ne znam što je trener Rogan rekao svojim igračima u svlačionici ali u drugom poluvremenu gledali smo jedan drugi Vatrogasac – razigran, dominantna tako da se igra u potpunosti preselila na polovicu Radoboja koji je bio prisiljen braniti se i pokušavati nešto napraviti iz brzih kontra napada koje je uspješno režirao Fruk. Unatoč takovoj dominaciji i poluprilikama koje su imali igrači Vatrogasca, puno manje negoli Radoboj u prvom poluvremenu, prvu pravu priliku imao je Radoboj u 75. minuti kada je iz jedanaesterca Fruk pogodio prečku te nekoliko minuta kasnije Vuzem stativu iz lijepo odigranog kontranapada. No zato od 80. minute vatrogasac stvara odlične prilike te je ostalo neodgovoreno kako Per u 84. minuti nije svladao golmana Radoboja Štroka već je loptu iz izgledne prilike uputio pored domaćeg gola. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Habus smanjuje na 2:1 te budi nadu u remi koji ipak nije došao. Tako je Radoboj slavio 2:1 osvojivši važna tri boda u utrci za naslov prvak i promociju u viši rang.

Sudačka trojka – Fotivec, Horvat i Lukec – dobro je obavila svoj zadatak iako moram naglasiti ostala je jedna dvojba. Igrala se 88. minuta kada je buru negodovanja gostujuće klupe i igrača izazvala odluka suca Fotiveca da ne dosudi jedanaesterac za goste. U tom trenutku bio sam predaleko da bi sam mogao vidjeti da li je sudac donio dobru ili lošu odluku te sam nakon utakmice kontaktirao službene osobe – radi se o tome da je do kontakta napadača Vatrogasca i obrambenog igrača Radoboja došlo ali – nakon kontakta napadač nije pao već je napravio dva – tri koraka dok je lopta odlazila u gol aut a on je tada pao. U tim slučajevima jedanaesterac se ne svira !

Za kraj – izdvojio bih dva igrača koji su obilježili ovu utakmicu; Jurica Škrlec vratar Vatrogasca koji  je obranio jedanaesterca i uspio čak četiri puta izaći kao pobjednik u situacijama jedan na jedan te Tina Fruka koji je dirigirao igrom Radoboja i stalno „gurao“ svoje napadače, pogotovu u prvom poluvremenu, u izvrsne prilike da bi u drugom poluvremenu to činio kroz kontranapada. Ipak, gledajući u cjelini igrač utakmice je zasigurno odlični vratar Vatrogasca – Jurica Škrlec.

Radoboj – Vatrogasac 2:1 ( 2:0 )

RADOBOJ. Igralište NK Radoboj. Gledatelja: 120. Sudac: Zdravko Fotivec ( Špičkovina ). Pomoćnici: Mihael Horvat ( Dubrovčan ), Davor Lukec ( Dubovec ). Delegat: Ratomir Kramar ( Marija Bistrica 9.

Strijelci: 1:0 Kranjčec 4'; 2:0 D. Švaljek 12'; 2:1 Habus 90+1'.

RADOBOJ: Štrok, M. Tušek, Krsnik, Kranjčec, Potočki, Mikša, D. Švaljek, Fruk, Vuzem, F. Švaljek, A. Smrečki. Još su igrali: Tepuš, J. Smrečki, Šalković, Valjavec, Pernjek i Lamot. Trener: Tomislav Pelin.

VATROGASAC: Škrlec, Merkaš, Peroš, Švenda, Poljak, Božićek, Povalec, Per, Jurina, Majsec, Krog. Još su igrali: Jerneić, Potočki, Habus i Dlesk. Trener: Tomislav Rogan.

Još članaka iz "Sport"

Facebook