Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj ispustio prvu meč loptu!

U Belcu odigran derbi 2. ŽNL Mladost – Radoboj


U pretposljednjem kolu Druge ŽNL Mladost iz Belca, drugoplasirana ekipa prvenstva, dočekala je vodeću ekipu Radoboja te nakon puno bolje igre, pogotovo u drugom poluvremenu sasvim zasluženo slavila rezultatom 4:1.

Ovime je Radoboj ispustio prvu meč loptu s obzirom da je prije ovog susreta imao četiri boda prednosti pred ekipom iz Belca te bi eventualno osvajanjem jednog boda i službeno postao prvak lige.  No, rezultat im nije išao na ruku te se Mladost (B) primakla na samo bod razlike te će o prvaku odlučivati posljednje kolo prvenstva.

U prvom poluvremenu gledali smo jedan zanimljiv susret u kojem je za nijansu bolje na terenu stajao Radoboj da bi ipak domaćini došli prvi u vodstvu u 13. minuti, Đurinek , a Radoboj izjednačio u 21., Pernjek. Zanimljivo je da su oba pogotka pala nakon grešaka obrane. Do kraja poluvremena vidjeli smo još nekoliko (polu) prilika na obje strane ali se mreže nisu tresle te se na odmor otišlo rezultatom iz 21. minute.

Drugo poluvrijeme potpuno drugačija slika na terenu. Mladost dominira, agresivniji, uvijek bliže lopti, razigraniji dok se mladost Radoboja grčevito branila pokušavajući iz rijetkih kontra napada ugroziti gol domaćina koje je obrana Mladost bez problema rješavala u svoju korist.

Što se dogodilo u vrijeme odmora u svlačionicama ne znamo ali jedan od razloga takove slike je zasigurno iskustvo domaćina i mladost Radoboja koja psihički nije izdržala pritisak utakmice. Takovu igru domaći igrači su vrlo brzo realizirali te su opet došli u vodstvo u 60. minuti preko Vrleca da bi utakmicu prelomio svojim pogotkom u 65. minuti Kovaček a točku na i odlične prezentacije nogometa domaće ekipe, pogotovu u drugom poluvremenu, stavio je S. Klarić u 85. minuti.

Na kraju, nakon posljednjeg sučevog zvižduka odličnog Martina Turčina, slavlje u Belcu je moglo početi jer sada i kod njih tinja nada u naslov prvaka ( posljednje kolo gostovanje kod Đalskog ) kao i kod Radoboja koji na svom terenu dočekuje Desinić.

Mladost (B) – Radoboj 4:1 (1:1)

Belec. Igralište Mladosti. Gledatelja. 100. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj). Pomoćni suci: Filip Sinković (Lepajci), Karlo Sumpor (Gornja Stubica). Delegat: Dinko Prpić (Donja Stubica).

Strijelci: 1:0 Đurinek 13'; 1:1 Pernjek 21'; 2:1 Vrlec 60'; 3:1 Kovaček 65'; 4:1 S. Klarić 85'

Još članaka iz "Sport"

Facebook