Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvenstvo Hrvatske u motokrosu počinje 11. lipnja u Kozarevcu

S obzirom na novonastalu situaciju komisija za motokros u sklopu Hrvatskog motociklističkog saveza donijela je novi kalendar


Kao i sve ostale sportove, pandemija Covida-19 zaustavila je i hrvatski motokros. Proteklog vikenda, točnije 24. svibnja zabočki Vučak trebao je biti domaćin četvrte utrke PH, nakon Savskog Marofa (13.4.), Požege (26.4.) i Pakraca (1.5.). S obzirom na novonastalu situaciju komisija za motokros u sklopu Hrvatskog motociklističkog saveza donijela je novi kalendar. Kako sada stvari stoje prema prijedlogu novog kalendara određeni su termini za četiri utrke PH u motokrosu. Sezona bi trebala početi 11. lipnja u Kozarevcu, gdje je prvobitno utrka trebala biti održana 31. svibnja. Druga utrka prema novom kalendaru trebala bi se održati 19. srpnja u Pakracu. Odgođena zabočka utrka trebala bi se održati 30. kolovoza, a sezona bi se trebala završiti 4. listopada u Rakovom Potoku. Još uvijek je upitna utrka zajedničkog prvenstva Hrvatske i Slovenije koja bi se 13. rujna trebala održati u Šentvidu.

Zagorski motokrosisti već su drugi tjedan aktivni na treninzima na Vučaku i sigurni smo da će potpuno spremni dočekati početak PH. Osobito se puno očekuje od Nikole Hranića, dvostrukog prvaka Hrvatske u klasi MX2, te Luka Kunića, trenutno najtalentiranijeg hrvatskog motokorosiste.

Još članaka iz "Sport"

Facebook