Prethodni članak
Sljedeći članak

NK JEDINSTVO: Novo vodstvo osiguralo sjajne uvjete za rad

Odličan rad vodstva NK Jedinstvo u zadnjih godinu i pol dana rezultirao brojnim zahvatima na infrastrukturi kluba


Prije 18 mjeseci čelo Jedinstva stigle su nove mlade snage na čelu s mladim poduzetnikom Ivicom Požgajom. U Upravni odbor kluba uz njega odabarani su: Antun Mišak, Igor Matanović, Aleksandar Saša Piljek, Damir Habus, Antonio Borovčak, Ivica Mlinarić, Robert Veček, Danijel Kotarski, Jurica Jeršek i Tihomir Ciglenečki, a na mjesto tajnika došao je Danijel Vorih. Njima su se pridružila i grupa simpatizera kluba, popularno nazvana "organizacijska grupa", te petnaestak članova navijačke grupe "Hidranti" i krenuo je veliki ciklus investicija u infrastrukturu zahvaljujući kojem Jedinstvo danas vjerojatno ima i najbolje uvjete za treniranje i djelovanje u Hrvatskom zagorju.

U periodu od godinu i pol dana zamjenjena je umjetna trava na malom igralištu pokraj klupskih prostorija. Napravljeno je još jedno manje igralište s umjetnom travom dimenzija 20x10 metara, koje će ovih dana dobiti i mantinele i bit će spremno za eksploataciju. Pokraj kućica za rezervne igrače i delegatske kućice također je postavljena umjetna trava. Iznad igrališta postavljene su klupe kakve možemo vidjeti u parkovima i na koje može sjesti sedamdesetak ljudi. Čelništvo kluba odlučilo se na takve klupe iz razloga što se iznad igrališta nalazi svetokriški dvorac kojeg ovako rješenje ne nagrđuje, dapače lijepo se uklapa u podnožje dvorca i gledatelji mogu uživati u jedinstvenom ugođaju.

Postavljen sustav za navodnjavanje igrališta

Samo igralište je sanirano, oko njega je postavljeno 24 refletkora, obnovljena je ograda, postavljeni su novi golovi, a odnedavno Jedinstvo ima i sustav za navodnjavanje igrališta s 24 mlaznice. Tu valja naglasiti odličnu suradnju sa skijaškim klubom STARS, jer će se voda za navodnjavanje igrališta koristiti iz umjetnog jezera u sklopu ski poligona ovog kluba. Obnovljeno je i malo pomoćno igralište između glavnog terena i igrališta s umjetnom travom.

 

 

Obnovljene i svlačionice

Puno je pozitivnih promjena i u klupskim prostorijama. Kompletno su obnovljene obje svlačionice, a posebno atrakitvno izgleda domaća svlačionica u kojoj svaki igrač ima svoj boks s imenom i prezimenom po uzoru na prvoligaške klubove. U obje svlačionice postavljeni su novi tuševi, nove pločice i podno grijanje. Kompletno su promijenjene instalacije, elektroinstalacije, ventilacija i sustav grijanja. U planu je obnova prostora za druženje nakon treninga i utakmica.

 

 

 

Svaka čast Ivici Požgaju i njegovim suradnicima, ne pamtimo da je ijedan zagorski klub u ovako kratkom periodu imao toliki broj zahvata na infrastrukturi. Ako se zna da klub već otprije ima svoju vlastitu teretanu, Jedinstvo je danas zaista jedan od najpoželjnijih klubova za treniranje.Ovakvi zahvati košali bi stotine hiljada kuna, no vodstvo Jedinstvo veliku većinu zahvata odradio je uz pomoć sponzora i donatora, koji su prepoznali želju i napore vodstva kluba da Jedinstvo dobi ovako sjajne uvjete za rad svojih nogometaša. Isto tako najveći dio posla fizički su odradili simpatizeri kluba, svatko u okviru svojih znanja i svojih mogućnosti. Tom snažnom sinergijom u Jedinstvu su pokazali da se uz malo novaca i puno truda može napraviti mnogo.

- Veliko hvala svima koji su nam pomogli u ovim zahvatima. Ne bi volio nikoga posebno isticati, ali moram istaknuti našeg doživotnog počasnog predsjednika, Stjepana Merkaša-Krojfa i načelnika naše općine Marka Kosa. Posebno se moram zahvalti svim našim spoznorima i donatorima, a u proteklih godinu dana bilo ih je oko tridesetak. Velikim trudom i zalaganjem uspjeli smo postići puno, a na ovome nećemo stati. Sve nas vodi velika ljubav prema našem Jedinstvu, za koje nas vežu lijepi trenutci u životu - riječi su predsjednika Ivica Požgaja.

Zanimljiva je njegova priča. Požgaj je bio vrlo dobar napadač u mlađe dobnim kategorijama, sve do juniora. Nažalost zbog obiteljskog biznisa, u koji se uključio kao osamnaestogodišnjak, nikada se nije ozbiljno mogao okušati u seniorskom nogometu. Kako svom voljenom klubu nije mogao pomoći kao igrač, Požgaj mu danas sa svojim suradnicima pomaže na najbolji mogući način, a aktivan je i u veteranskoj momčadi.

 

 

Povratak mladih igrača

Jedintvo je oduvijek imalo kvalitetan omladinski pogon, a mlađe dobne kategorije ovog kluba uvijek su bile u vrhu. Dosta kvalitetnih igrača iz omladinskog pogona otišlo je u redove krapinskog Zagorca i Rudara iz Dubrave zabočke. Popravljanjem infrastrukture dosta se tih mladih igrača vratilo u klub, što je i bila intencija predsjednika Požgaja i njegovih suradnika. Danas omladinski pogon Jedinstva broji 100 članova, koje trenira šest trenera. Najveći prioritet kluba danas je formiranje kadetske momčadi i sigurni smo da će u tome uspjeti.
Nakon godina lutanja između I. i II. ŽNL KZŽ polako se stabilizira i seniorska momčad, koju danas vodi domaći dečko, Goran Zubić. Jedinstvo je jesenski dio prvenstva završilo na devetom mjestu, no klub ovako velike i bogate tradicije sigurno želi i više. No ništa ne ide preko noći. Svjesni su toga i u Jedinstvu. Ovo znatno poboljšavanje uvjete za rad sigurno će se vrlo brzo odraziti na rezultate kako prve momčadi, tako i omladinskog pogona koji je već na vrlo visokom nivou.

Pred početak prvenstva prva je momčad odradila i trodnevne pripreme u Svetom Martinu na Muri, gdje se pripremaju i mlade selekcije reprezentacije Hrvatske. Time se ne mogu pohvaliti ni zagorski trećeligaši ni četvrtoligaši. Uz to u Požgajevom mandatu kompletno je nabavljena sportska oprema za sve igrače u klubu, od zagića do seniora. Svaki igrač Jedinstva danas ima istovjetni dres, trenirku i torbu, što svakako pridonosi brendiranju kluba.

Pandemija Covida-19 osim ligaških natjecanja, zaustavila je i turnire i lige koje je ovaj kluba planirao održati. Uz turnir zagića, pokrenuti će se i turniri za limače i pionire. Jedinstvo je jedan od rijetkih klubova koji planira organizirati i turnir juniora.Predsjednik Požgaj otrkiva nam da klupske terene mogu koristiti i rekreativci, pa se tako svi zainteresirani mogu javiti u prostorijama kluba. Jedinstvo krupnim koracima ide prema naprijed. Sigurni smo da ovo nije kraj ove lijepe priče. Mlado i ambicozno vodstvo na čelu s Ivicom Požgajom sigurno neće stati. Dečki svaka čast, nastavite hrabro i dalje!

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook