Prethodni članak
Sljedeći članak

Luki Vrančiću drugi trenerski naslovom s ekipom Dr. Časl

Zabočanin Luka Vrančić jedan je od trenera ženske stolnoteniske reprezentacije i ekipe Dr. Časl


Proteklog tjedna došlo je do promjene na izborničkom mjestu ženske stolnoteniske reprezentcije. Kineskinju Tian Yuan naslijedio je Darko Arapović, dok će Kineskinja ostati u stožeru reprezentacije. Posebno smo ponosni što će jedan od trenera u ženskoj stolnoteniskoj reprezentaciji biti i Zabočanin Luka Vrančić. Uz spomenuti trojac u stožeru će biti i Dado Šurbek i Branka Batinić. Tako je odlučio Izvršni odbor HSTS-a, na čelu s predsjednikom Zlatkom Pospišem.

A jedna od odluka HSTS-a bila je i ta da se zbog prekida prvenstva izazvanog pandemijom Covida-19 ekipa Dr. Časl, koju trenira upravo Luka Vrančić, proglasi prvakinjama elitne hrvatske Superlige. Nakon 13. kola ekipa Dr. Časl imala je omjer od 13 pobjeda bez poraza, pa je ta odluka na neki način i logična. Drugoplasirana ekipa Aquaestila imala je omjer 11-2, s time da je dva poraza doživjela od novih prvakinja Hrvatske.

Ovo je Vrančiću drugi uzastopni trenerski naslov s ekipom Dr. Časl, s kojom je došao i do finala Lige prvaka, a osvojio je i jedan kup. Onaj drugi kup smješi mu se krajem kolovoza.
Paralelno Vrančić trenira i u STK Zabok, kojeg nije zapostavio. I dok s ekipom dr. Časl marljivo trenira već dva tjedna, prošlog je tjedna počeo s radom i u Zaboku. Krajem lipnja očekuju ga pojedinačna i ekipna prvenstva Hrvatske sa zabočkim stolnotenisačima i stolnotenisačicama u mlađe dobnim kategorijama, od najmlađih kadeta do juniora. Kako sada stvari stoje prema preporuci Nacionalnog stožera Civilne zaštite neće se igrati parovi, već samo pojedinačni dueli.

Luka Vrančić definitivno je danas jedan od najcjenjenijih hrvatski stolnoteniskih trenera i Zabok ima veliku privilegiju što ima takvog stručnjaka u svojim redovima. Istovremeno biti trener najbolje ženske ekipe u Hrvatskoj, ženske seniorske reprezentacije, te svih selekcija u STK Zabok težak je posao, koji zahtjeva veliko znanje i velika odricanja. To mogu samo najbolji, a Vrančić je zasigurno jedan od njih.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook