Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvaci proslavili titulu pobjedom!

U posljednjem kolu 3. košarkaške lige centar košarkaši Krapine ugostili Dugu Resu


Košarkaši Krapine u dva su dana odigrali dvije prvenstvene utakmice. Najprije su pobijedili Novsku na gostovanju i matematički osigurali naslov prvaka i promociju u viši rang da bi samo dan kasnije ugostili Dugu Resu i pobjedom, 80:60, proslavili titulu.

Utakmicu protiv Duge Rese otvorili su košarkaši Krapine  sa pet domaćih igrača  - Daniel Strehovec, Bruno Ranogajec, Filip Križnik, Lovro Čižmek i Martin Mlinarić - koje je publika gromoglasno pozdravila te su im oni odgovorili na najbolji način. Čvrsta obrana, lijep protok lopte i lagani poeni su ih odveli odmah na plus 10 te su domaći košarkaši držali utakmicu pod kontrolom sve do zadnje sekunde utakmice. Naglašavam  da je ovo povijesni uspjeh kluba – slijedeće će sezone igrati u višem rangu – Druga košarkaška liga Centar.

Sezonu su košarkaši Krapine završili trijumfalno  jer u 12 odigranih kola ostvarili su 11 pobjeda i samo jedan poraz sa 23 od mogućih 24 boda.

Ekipu Krapine čine: kapetan Bruno Ranogajec, Filip Križnik, Daniel Strehovec, Lovro Čižmek, Martin Mlinarić, Karlo Borovčak, Filip Đurkan, Matija Markočić, Mark Knezović, Marko Dmitrović te juniori koji su skupili vrijedne minute u seniorskoj košarci, a to su: Leonard Sopek, Matija Babić, Hrvoje Strehovec, Marko Pracaić i Fran Petek sa trenerima – Marko Golub i Dino Štefanić.

Ono što je bilo lijepo su i navijači koji su redovito ispunili domaću dvoranu a veliki dio njih je pratio i svoje košarkaše na gostovanjima.

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici za Krapinu su igrali: Daniel Strehovec 14 koševa, Filip Križnik 13, Filip Đurkan 11, Lovro Čižmek 10, Matija Markočić 10, Bruno Ranogajec 6, Karlo Borovčak 5, Martin Mlinarić 4, Marko Dmitrović 4, Leonard Sopek 2, Fran Petek 2, Mark Knezović 0.

Još članaka iz "Sport"

Facebook