Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokretom do prve proljetne pobjede

4. NL – središte skupina A: 19. kolo: Rudar Dubrava Zabočka – Zagreb 2:1


Rudar DZ je u 19. kolu 4. NL središte skupina A dočekao Zagreb. U prva tri kola Rudar DZ je uhvatio samo jedan bod, a kolo prije ovoga doživio je težak poraz kod Golubovca 0:5. Nova domaća utakmica je bila i nova prilika za prvu pobjedu, no nimalo lagana, jer je u goste stigao Zagreb.

Na odmor sa 1:1

Kako je dan prije padala kiša, a na rasporedu je bilo nekoliko utakmica mlađih kategorija, teren nije bio u najboljem stanju. Prvi su zaprijetili gosti već u 2. minuti. Nakon loše reakcije obrane na desnoj strani u prilici se našao Carlos Nahuel Noguera ali puca u vanjski dio mreže. U 4. minuti jako sporna situacija. Kapetan domaćina Siniša Gregurić primio je loptu u kaznenom prostoru na nekih 13 metara na sredini. Bio je okružen sa dva igrača, došlo je do udarca po nogama i pada Gregurića, no sudac je samo odmahnuo.

U 12. minuti Dominik Cujzek odlično smiruje glavom jednu dugu loptu na desnoj strani, nastavlja dalje sa akcijom i puca iskosa jako, ali Luka Dominiković na golu Zagreba brani. Na odbijenu loptu škaricama pokušava Mouhcine Rhadi ali dolazi do sudara sa Petrom Tolićem. I tu su domaćini tražili penal. U 14. minuti na drugoj strani opet prijeti Noguera, ovaj puta malo s desne strane, ali puca sa 18 metara preko gola.

U 16. minuti nakon auta Rhadi prosljeđuje na 10 metara, gdje nailazi Jakov Videk, prima loptu i kada se sprema pucati, u zadnji čas Tolić izbija u korner. I onda u 17. minuti iz kornera domaćina poveli su gosti. Korner je loše izveden, lopta je ostala na desnoj strani napada Zagreba, na 35 metara od svoga gola uzeo ju je Noguera i krenuo u sprint. Silvio Ferček ga nije mogao zaustaviti na centru, nije ga više nitko dostigao i Noguera završava solo akciju preciznim udarcem za 0:1. U 19. minuti odlična akcija domaćina na desnoj strani, Cujzek preskače loptu, a Videk puca u blok.

No, domaćini žele povratak i zaslužuju ga u 25. minuti. T. Valaško je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, ušao u njega, prešao jednog igrača, a drugi ga sapleće. Glavni sudac opet ne sudi, ali situaciju popravlja pomoćni koji je blizu događaja i signalizira glavnom. Ovaj prihvaća sugestiju i Karlo Krznar sa 11 metara vraća stvari na početak. 1:1. Nakon 15tak minuta loptanja na sredini bez nekog nogometa, domaćini prijete u 40. minuti. Rhadi je dobro glavom spustio jednu ubačenu loptu na Gregurića, ovaj u velikoj gužvi zadržao i dao povratnu za Videka, koji opet puca u blok. U 43. minuti korner za domaćine s desne strane, odličan ubačaj na drugu stativu gdje sa 6 metara Marko Čopec puca glavom točno u Dominikovića. U nadoknadi prvog dijela Videk puca sa 25 metara ali preko gola. Na odmor se tako odlazi sa 1:1.

Krznar u devedesetoj za sva tri boda

Nastavak već u 47. minuti počinje prilikom domaćina. Rhadi je iznenada dobio loptu na lijevoj strani u kaznenom prostoru, na 7-8 metara udaljenosti od Dominikovića, ali puca točno u golmana gostiju. Na drugoj strani u 50. minuti Stipe Jurilj je dobio jednu loptu na 20 metara, dobro se snašao kod primanja među dvojicom, ali puca preko gola. U 54. minuti Nikola Mutak je izborio slobodan udarac na lijevoj strani uz kazneni prostor. Uslijedio je dobar ubačaj na 12 metara, gdje Valaško doslovce promašuje loptu u vrlo izglednoj poziciji.

U 65. minuti opet je Mutak izborio slobodan udarac, ovaj puta na desnoj strani, na nekih 25 metara. Iz slobodnjaka izravno je potegnuo Dorijan Bakek, desnom nogom, ali na nesreću domaćina, zatresla se samo stativa. Prilike su kako se bliži kraj sve rjeđe, ali domaćini su ti koji su bliži pobjedi. Imaju više loptu i pokušavaju. U 85. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Rhadi dolazi do prilike za udarac, ali opet se ispriječio blok.

Ali pobjeda je ipak stigla i to u 90. minuti. Duga lopta na Bakeka, loša reakcija obrane, pa se ni Bakek nije najbolje snašao, ali dotrčao je Gregurić, uzeo loptu, a Tolić ga ruši. To je novi penal za domaćina, opet je siguran Krznar i Rudar dolazi do 2:1. U zadnjim sekundama gosti pokušavaju sa 20-tak metara, pucao je Buenanueva, ali lopta se odbija u korner, iz kojega nam opasnosti i Rudar DZ dolazi do zaslužene pobjede, prve u proljeće. Bila je to prava prvenstvena utakmica, po teškom terenu sa borbenim igračima, u kojoj se ipak nije najbolje snašao glavni sudac Stipo Novak.

Izjave: Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Čestitam dečkima na bespoštednoj borbenosti i izborenoj pobjedi, koja je zaslužena. Pobijedili smo iz dva penala, a moglo ih je biti i više. Imali smo terensku inicijativu, po teškom terenu, nadmoć, ekipa je pokazala karakter nakon loše serije i nadamo se da će nam biti malo lakše u nastavku. Čestitke i gostima i želim im puno sreće dalje.''

Dražen Madunović, pomoćni trener NK Zagreb: ''Jako teško je nakon ove utakmice, ovakvog ponašanja i ovakvog suđenja dati bilo kakav komentar. Suvišno je. Iskreno, niti za jedne, niti za druge.''

4. NL – središte skupina A, 19. kolo

RUDAR DZ – ZAGREB 2:1 (1:1)

SUCI: Novak, Mlinac, Mufa   GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 0:1 Noguera 17, 1:1 Krznar 25' 11m, 2:1 Krznar 90' 11m

RUDAR DZ: Gelo, Topolovec (52' Martinić), Gregurić (90+2' Bajsić), J. Videk (58' Bakek), Krznar, Rhadi, Cujzek (52' Mutak), Ferček, Čopec, T. Valaško, Nujić; trener: Mario Videk

ZAGREB: L. Dominiković, Tolić, I. Dominiković, Brajković, Jurilj, Banjac, Noguera, Buenanueva, Buceta, Ružić, Barić (65' Vinčić); trener: Dražen Medić

Još članaka iz "Sport"

Facebook