Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva pogotka Haramusteka za zasluženu pobjedu Gaja

22. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE - Bistra 2:1


Gaj je došao do zaslužene pobjede u 22. kolu III. NL-centar. U Maču je s 2:1 savladana Bistra, a oba pogotka za domaće postigao je njihov najbolji strijelac, Tomislav Haramustek. Rastrčani i razigrani domaćini od početka su se nametnuli kao puno bolja momčad. Već u 5. minuti Haramustek je vjerojatno želio nabaciti iz slobodnog udarca s lijeve strane, no lopta je prevarila sve igrače pa tako i vratara Maglicu i odsjela je u mrežu za 1:0.

Nakon vodstva Gaj je nastavio s napadima. U 18. minuti Gajski je s lijeve strane odlično ubacio za Cvrtilu koji je sam pred gostujućim vratarom, ali umjesto mreže pogađa Maglicu u glavu. Osam minuta kasnije odlična minijatura Krpaneca koji je zamalo neprecizan. I onda u jeku napada domaćih jedna duga lopta Bistre koju zadnja linija izbija, ali ravno na nogu Lučaka koji zabija pogodak za 1:1. Na odmor se ipak otišlo s vodstvom domaćih. Igrala se 42. minuta kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Gajski, a sutkinja Karla Šegota opravdano je dosudila kazneni udarac, iako su gosti prethodno reklamirali prekršaj na jednom svom igraču, no ona to nije uvažila. Siguran realizator za 2:1 ponovno je Haramustek.

U nastavku su dodatni impuls u igru domaćih donijeli Brlečić i Haramustek. Upravo je Brlečić imao prvu priliku odmah u 46. minuti kada je glavom pokušao lobati gostujućeg vratar, ali lopta je završila na mreži iznad grede. Gostujući vratar Maglica još jednom je pokazao kvalitetu u 52. minuti kada odlično brani udarac Haramusteka iz slobodnog udarca. Četiri minute kasnije Maglica brani težak udarac Brlečića iz igre, a potom i u 59. minuti pokušaj Deaka iz slobodnog udarca. Odličnog gostujućeg vratara u 66. minuti spašava greda nakon udarca Vukadina glavom poslije kornera. Do kraja utakmice gledali smo dosta rastrganu i nervoznu igru. Domaći su uspjeli sačuvati vodstvo i sasvim zasluženo doći do tri boda s kojima su se barem privremeno popeli na sedmu poziciju, a hoće li tamo i ostati ovisi o tome hoće li Segesta uzeti sva tri boda u lokalnom derbiju u Petrinji protiv Mladosti.

GAJ MAČE - BISTRA 2:1 (2:1)
MAČE: igralište Gaja, SUCI: Šegota, Neralić i Jakopec.
STRIJELCI: 1:0 Haramustek 5', 1:1 Lučak 37', 2:1 Haramustek 43' (11m).
GAJ MAČE: Tor, Deak, Postonjski, Haramustek, Cvrtila (90' Šaban), Gajski (77' Sedak), Baneković, Mazalović, Krpanec, Gregurić (46' Brlečić), Pranjić (46' Vukadin). TRENER: Marijan Glavica
BISTRA: Maglica, Brezec, Šinko, Kukec, Jolić, Vodopijak, Mandić (65' Rašić), Matos, Nikšić (65' Ljubić), Pavlović, Lučak. TRENER: Renato Jurčec
CRVENI KARTON: Pavlović 90' (drugi žuti karton).

Još članaka iz "Sport"

Facebook