Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokret Klanjca u završnici utakmice

5. kolo IV. NL-središte skupina A, KLANJEC - STUBICA 2:1 (0:0)


Klanjec i Stubica odigrali su zanimljiv zagorski derbi u kojem je bilo svega i svačega. Domaćin je bio bolja momčad u polju, iako je Stubica bila iznimno opasna iz kontranapada koje je uglavnom kreirao Drempetić. Domaći su više željeli pobjedu i njihovo slavlje je zasluženo, no da je Iskrić pogodio glavom u 90. minuti ne bi tko što imao zamjeriti bodu Stubice. Nažalost u dobru utakmicu nije se uklopila mlada i nesigurna  sudačka trojka.

Zanimljivo i sadržajno prvo poluvrijeme počelo je laganim pritiskom Klanjca, no prvu šansu imali su gosti u 3. minuti kada je Mario Landripet odlično uposlio Drempetića, a ovaj glavom puca u vratara Humskog. Minutu kasnije na drugoj strani u dobroj je poziciji bio Karlo Pavlinić, ali loše puca. U 5. minuti Pešec ne koristi poklon-loptu Leša i puca pokraj gola. Pešec je ponovno na sceni u 15. minuti kada ga odličnom dugom loptom upošljava Mateo Landripet, sam je pred golmanom, no puca ponovno pokraj gola. Dvije minute kasnije aplauz je zaslužio Zrnc koji pokušava efektnim volejom, ali puca preko gola. U 20. minuti Pešec pokušava iz daljine, no Humski nema problema da ukroti taj udarac. Četiri minute kasnije Drempetić povlači opasnu kontru i upošljava Pešeca, ali ovaj je ponovno neprecizan. U 29. minuti u dobroj je prilici K. Pavlinić, ali sam i neometan puca u blok.

Opasne akcije redaju se kao na tekućoj traci, pa tako u 31. minuti nakon kornera Drempetića s lijeve strane odlično puca glavom Mario Landripet, ali još bolje brani Humski. Igrala se 34. minuta kada je K. Pavlinić dobro pucao s ruba kaznenog prostora, no loptu je na putu prema mreži odbio Petir. K. Pavlinić je ponovno u prilici u 38. minuti, ali puca preko gola iz dobre pozicije. Najbolju priliku za domaće ima Lovrek u 40. minuti koji odlično puca, ali sjajnom se intervencijom ističe Mužina i odbija u korner. Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan loš udarac Zrnca iz dobre pozicije.

Domaći dodatno pritišću u nastavku i već u 46. minuti odlično se svog čuvara oslobađa Vrabec, ali puca direktno u vratara. Ipak u 56. minuti poveli su gosti. Korner je s desne strane izveo Drempetić, u gužvi se najbolje snašao Iskrić koji s dva-tri metra sprema nogom loptu u mrežu za 0:1. U 63. minuti u kaznenom prostoru dolazi do kontakta F. Pavlinića i Petrovića, nakon kojeg F. Pavlinić uspijeva uputiti udarac. Domaći traže kazneni udarac, ali Petričević nije tog mišljenja. Tri minute kasnije u sebi svojstvenom slalomu Drempetić niže tri igrača domaćih, ali puca ravno u vratara.

Od 72. minute domaći imaju igrača više. Vlahović lagano za dres poteže F. Pavlinića, a nesigurni Petričević mu nakon tri minuta konzultacije s prvim pomoćnim Luburićem dosuđuje drugi žuti, odnosno crveni karton, naravno uz veliko negodovanja gostiju. Iz tog slobodnog udarca domaći su poravnali rezultat. Prvo je pucao F. Pavlinić, a Mužina je nogom obranio njegov opasan udarac, no lopta se odbila ravno na nogu Trbušiću koji ju sprema u mrežu za 1:1. Pet minuta kasnije iz slobodnog udarca opasno prijeti Drempetić, no Humski odbija u korner. Ključni detalj dogodio se u 82. minuti. I. Petrišić nabacio je dugu loptu u kazneni prostor Stubice, Mužina je žestoko krenuo prema Trbušiću, dolazi do kontakta, a sudac Petričević dosuđuje kazneni udarac. Sigurni realizator za 2:1 je Drčić. Do kraja utakmice bilježimo udarac Humskog u Mužinu i "zicer" Iskrića koji s dva metra udaljenosti glavom nakon ubačaja Mar. Landirepeta puca u Humskog, pa bodovi ostaju u Klanjcu.

KLANJEC – STUBICA 2:1 (0:0)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 100,  SUCI: Petričević, Luburić i Kordej.

STRIJELCI: 0:1 Iskrić 56', 1:1 Trbušić 74', 84' 2:1 Drčić (11m).

KLANJEC: D. Humski, F. Pavlinić, Bogović (82' Iveković), Petrović (56' Trbušić), Zrnc, Drčić, K Pavlinić (82' F. Petrišić), Lovrek, Vrabec, Leš (62' A. Humski), Petrišić. TRENER: Dragutin Tomašković

STUBICA: Mužina, Drempetić, Petir, Petrović, Matuša, Iskrić, Vlahović, Glavač (62' Grabušić), Pešec (79' Pirički), Mat. Landirpet, Mar. Landripet. TRENER: Dražen Kovjanić

CRVENI KARTON: Vlahović 72' (drugi žuti karton)

IZJAVE TRENERA

Dragutin Tomašković, Klanjec:"Mislim da smo zaslužili pobjedu. Kroz cijelu smo utamicu kao i u srijedu dominirali u posjedu. Opet smo primili gol iz prekida i na tome ćemo morati proraditi. S igračem više možda smo trebali biti malo smireniji, ali važna je pobjeda".

Dražen Kovjanić, Stubica :"Moja momčad koju složim izgleda kao da nema strasti. Na travnjaku izgledamo bezglavo. Možda  je danas bilo i nekih previda, no ne želim se vaditi na to. Naša energija nije onakva kakva bi htio da je. Čestitam Klanjcu na zasluženoj pobjedi i korektnoj igri. Sve ostalo treba što prije zaboraviti".

Još članaka iz "Sport"

Facebook