Prethodni članak
Sljedeći članak

Prečko slavilo kod Stubice

4. NL – središte skupina A: 4. kolo: Stubica – Prečko 0:2


U 4. kolu 4. NL središte skupina A Stubica je dočekala Prečko. U prva tri kola Stubica je doživjela poraze u gostima i ostvarila jednu domaću pobjedu, pa je u ovom susretu krenula po drugu. Prečko je pak u prva tri kola okusilo sva tri rezultata, pa je ovu utakmicu ušlo sa 4 boda. Dio igrača Stubice izabrao je odlazak na utakmicu Lige prvaka Milan – Dinamo, pa je time Stubica u utakmicu ušla oslabljena.

Šok na početku za domaćine

Nakon početnog ispitivanja snaga Prečko dolazi do vodstva iz prve prilike i to gotovo iz ničega. Duga lopta išla je na desnu stranu za Marijana Grubišića. No, činilo se da ga kontrolira Dario Matuša, a s gola je krenuo David Mužina i viknuo doviknuo "gradi". Matuša ga je poslušao, no procjena je bila loša, Grubišić se izborio za loptu, a Mužina ga srušio za kazneni udarac. Precizan je sa 11 metara bio Siniša Đurić, a igrala se 7. minuta. U 15. minuti lako je moglo biti 0:2. Akcija gostiju se razvila po desnoj strani, uslijedilo je ubacivanje, opet loša reakcija obrane, pa se Đurić našao sam na 10 metara, no pucao je pored gola. U 16. minuti opet prijete gosti, sa 22 metra puca Luka Stipić, ali i on pored gola. Prvi pokušaj domaćina stiže u 17. minuti, ali udarac Davora Iskrića sa 15 metara iskosa bio je lagan zalogaj za Tea Klanjčića na golu gostiju.

U 21. minuti opet je Đurić u srcu kaznenog prostora i puca glavom, ali Mužina brani. U 26. minuti malo bolja prilika za domaćine. Matija Drempetić ostao je sam na 35 metara na sredini i dao desno za Iskrića, koji ulazi u kazneni prostor i puca, ali od bloka u korner. U 36. minuti Solomon Cho lijepo je primio loptu na 18 metara i pucao, ali Mužina je na mjestu. Na drugoj strani, u 37. minuti, nakon duže akcija, lopta dolazi na desnu stranu do Meta Landripeta, koji puca iz prve malo preko gola. U 45. minuti Drempetić ubacuje iz slobodnog udarca, s lijeve strane, skroz na drugu stativu, ali Đurić skače ispred Matuše i odbija u korner, nakon kojega Ivan Čekolj puca, ali vrlo neprecizno. Tako se na odmor odlazi sa 0:1, iako Stubica na terenu nije izgledala ništa slabije, ali u ne odveć kvalitetnom prvom poluvremenu, istaknuo se detalj iz 7. minute, koji je Prečko iskoristilo.

Prečko potvrdilo pobjedu

U nastavku, prvi udarac imali su domaćini u 53. minuti, kada je Tomislav Kuljak spustio povratnu na Iskrića, koji sa 20 metara puca preko gola. Na drugoj strani, u 54. minuti iz slične udaljenosti pokušava Stipić, ali i njegov udarac je neprecizan, tj. odlazi preko gola. U 59. minuti novi slobodnjak za Drempetića, pogodan za ubacivanje, s desne strane. Ubacio je na drugu stativu, Iskrić je bio prilično usamljen, ali nije pogodio glavom, kako je želio, pa lopta odlazi pored gola.

U 63. minuti sjajna prilika za goste. Prvo je Marko Jurčić pucao sa 20 metara iskosa, s desne strane, Mužina je obranio, a pred njim na samo par metara, prvo Stipić, pa potom na odbijenu loptu ni Grubišić ne guraju loptu u gol. U 66. minuti Nikola Jakovljević puca iskosa sa 20 metara s desne strane, no Mužina odlično brani, a na drugoj strani u 68. minuti bježi Nikola Pešec, ali Klanjčić istrčava na 16 metara i dolazi prije do lopte.

No, u 71. minuti Prečko dolazi do 0:2 i to zaslugom Jurčića, koji je ušao u nastavku. On je sa dobrih 25 metara potegnuo na sjajan način i pogodio neobranjivo za 0:2 i postavio pred domaćine još teži zadatak povratka u utakmicu. Nažalost strijelac Jurčić se u 78. minuti ozlijedio. Nakon borbe za jednu loptu uz rub terena kod kućice za delegata, došlo je do malo jačeg uklizavanja Čekolja, pa su oba igrača završila izvan terena, nažalost Jurčić je glavom udario u željeznu konstrukciju snimateljske kućice. Morao je napustiti igru. U 86. minuti Drempetić je ubacio dugu loptu s lijeve strane skroz na drugu na Čekolja, koji je pretrčao dobrih 35 metara i onda pokušao pucati iz prve, što se pokazalo prezahtjevno, pa je sve skupa ispalo kao nabacivanje, koje je obrana gostiju lako neutralizirala. Stubica je pokušavala borbeno i kroz sve četiri minute nadoknade, ali konkretnijih prilika više nije bilo, pa tako sva tri boda odlaze za Prečko.

4. NL – središte skupina A, 4. kolo

STUBICA – PREČKO  0:2 (0:1)

SUCI: Mihaljinec, Sokolić, Horvat   GLEDATELJA: 30

STRIJELCI: 0:1 Đurić 7' 11m, 0:2 Jurčić 71'  

STUBICA: Mužina, Matuša, Čekolj, Vlahović, Pešec, Drempetić, Mar. Landripet, Glavač, Mat. Landripet, Petrović (46' Kuljak), Iskrić; trener: Dražen Kovjanić

PREČKO: Klanjčić, Kolak (60' Matić), Jaković, Župan, Omeragić, Baltić, Đurić (60' Bočvarov), Stipić (77' Stanišak), Cho (46' Jurčić) (80' Jurić), Grubišić (77' Pušić), Jakovljević; trener. Stipe Tokić

Još članaka iz "Sport"

Facebook