Prethodni članak
Sljedeći članak

Zasluženo slavlje Mladosti

U 4. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A u "zagorskom derbiju" snage su u Zaboku odmjerili Mladost i Klanjec


Mladost je zasluženo stigla do pobjede u "zagorskom derbiju" protiv Klanjca. Konačni rezultat bio je 3:0, a Zabočani su većinu posla napravili u prvom dijelu koji je završio s 2:0 uz dva vrlo slična pogotka Patrika Turka. Već u 7. minuti nakon kornera s desne strane, kojeg je izveo Mlinarić, na drugoj stativi odlično se snašao Turk i iz neposredne blizine glavom postigao pogodak za 1:0.

U 14. minuti u dobroj se prilici našao Kotarski, no Petrović je hrabrom intervencijom otklonio povećanje vodstva. Gosti prvi puta prijete u 22. minuti, ali Tarle blokira pokušaj Vrabeca. Nakon toga opasniji su gosti, a osobito se to odnosi na Filipa Pavlinića s kojim je Mlinarić imao dosta problema.

U 32. minuti Pavlinić je nakon dubinske lopte Drčića izašao sam pred Mihovilića, ali bio je previše ukoso i pucao je pokraj gola. Četiri minute kasnije ponovno dubinska lopta Drčića, Pavlinić se ponovno dobro ubacuje i pokušava lobati Mihovilića, no ispriječila se greda. Kazna za ova dva promašaja stigla je u 43. minuti. S lijeve strane slobodan udarac izveo je Košćak, na drugoj stativi ponovno je najviše bio Turk i glavom je spremio loptu u mrežu za 2:0.

U drugom poluvremenu tempo je splasnuo. Konačnih 3:0 postavlja Tumpić u 65. minuti nakon akcije koju je započeo Krajačić, nastavio Kotarski, a pogotkom u praznu mrežu završio ju je Tumpić. Gosti opasno prijete protiv Kodrnje u 85. minuti, ali ovaj s pet metara udaljenosti puca ravno u Mihovilića.

MLADOST ZABOK - KLANJEC 3:0 (2:0)

ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI: Kožar, Petriško i Grabušić.

STRIJELCI: 1:0 Turk 7', 2:0 Turk 43', 3:0 Tumpić 65'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Ma. Benčić (57' Tumpić), Košćak, Turk (82' Prtenjak), Kotarski (82' Bezak), Krajačić (73' Cigula), Tarle, Škrlec (73' Ocvirek), Tepuš, Hrastinski, Mlinarić. TRENER: Kristijan Mitrečić

KLANJEC: Humski, F. Pavlinić, Petrović, Zrnc, Drčić, Trbušić (46' Novak), Lovrek, A. Humski (46' Kodrnja), Vrabec, Leš, Iveković. TRENER: Dragutin Tomašković

IZJAVE TRENERA

Kristijan Mitrečić, Mladost Zabok: "Čestitke mojim igračima na pobjedi. Odigrali smo jednu kontroliranu utakmicu. Imali smo dobar tempo, posjed lopte, bili smo okomiti i moram biti zadovoljan kako s igrom, tako i s pobjedom".

Dragutin Tomašković, Klanjec: "Mislim da su dečki dali maksimalno koliko su mogli, čak mislim da smo bili bolji u pas igri, ali nažalost iz dva prekida primili smo dva gola, prvi već u 7. minuti što nas je znatno poremetilo. Pokušali smo u nastavku napraviti nešto više, no uslijedila je kontra za 3:0 čime je utakmica bila riješena. Idemo dalje raditi i popraviti stvari koje su loše".

Još članaka iz "Sport"

Facebook