Prethodni članak
Sljedeći članak

Poraz protiv Lukavca

U 11. Kolu 3. NL centar Tondach, opet, gostovao


U 11. kolu 3.NL Centar Tondach je, opet, gostovao - ovo mu je bilo jedanaesto odnosno deseto uzastopno gostovanje ako izuzmemo prvo kolo kada je ugostio ekipu Mladosti iz Petrinje u Maču jer se ta utakmica računa kao da je klub igrao na svom terenu – u Lukavcu i bio poražen 1:4.

Prije samog osvrta na utakmicu želim naglasiti da je Lukavec pobjedu ostvario u posljednjih deset minuta susreta što ne iznenađuje jer koliko god nogometaši bili fizički spremni svako tjedno putovanje odnosno odlazak na utakmicu tri do četiri sata prije utakmice ( naime postoje protokoli koliko prije susreta gostujuće ekipa mora doći na stadion, op.a. ), nervozno iščekivanje da dođe do zagrijavanja ( koje je obično 30 do 40 minuta prije susreta, op.a. ) mora nogometaše iscrpiti i fizički i psihički i zato mogu kazati da dečki iz Bedekovčine s obzirom na uvjete koje imaju – badava obećanja - nakon utakmice u Krapini protiv Karlovca nakon upita kada ? ovom je novinaru obećano, ne samo obećano, već i zagarantirano da će ekipa Tondacha navedenu utakmicu igrati na svom terenu te da će se prva utakmica ovog ranga odigrati 21. listopada protiv Lukavca na domaćem terenu u Bedekovčini !

Iz onoga što znamo – obećanje i garancija nije ispunjeno !

Kada će ? Samo oni koji to rade i obećavaju znaju !

Ja samo mogu dodati ono što u komunikaciji s ostalim klubovima lige znam da u zraku počinje lebdjeti pitanje – Da li je ovim dovedeno u pitanje regularnost odigravanja Lige ?

Možda iz ovoga svega što se događa s klubom iz Bedekovčine proizlazi i nešto pozitivno, da budem sarkastičan ili ironičan ako želite – u proljetnom dijelu prvenstva sigurno je da će, ako konačno sve bude napravljeno na stadionu što treba biti napravljeno i dobije se konačno ta licenca – Tondach od prvih jedanaest utakmica drugog dijela polusezone čak devet odigrati u Bedekovčini a gostovat će samo u Petrinji i Maču.

Živi bili pa vidjeli !

Sam susret počeo je ispitivanjem snaga bez konkretne šanse. Domaćin ipak u 17. minuti dolazi u vodstvo nakon kaznenog udarca kojeg je sutkinja na sugestiju pomoćnog suca dosudila nakon jedne gužve u gostujućem šesnaestercu! Poslije minusa gosti rade mini pritisak uz četiri uzastopna kornera i dva udarca Mlinarića ali domaći vratar je na visini zadatka.

Na odmor se odlazi uz jednu lijepu kontru i šansu domaćina ali rezultat ostaje nepromijenjen!

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju igrači Lukavca i nakon lijepe akcije u 54 min povećavaju vodstvo na 2-0. Nakon toga gosti kreću na sve ili ništa i nakon jedne neopreznosti domaće obrane i neopreznosti golmana srušen je Boronjek i Frtalj iz kaznenog udarca smanjuje na 2-1. Odmah nakon toga bilježimo i lijepi udarac Borovčaka ali domaći vratar odlično brani.

I onda dolazi onih „čarobnih“ posljednjih deset minuta utakmice u kojima Tondach pokušava doći do izjednačenja ali nakon neopreznosti i umora koji se javlja zbog učestalih i ne kratkih putovanja u 83. i 86. minuti primaju još dva lagana pogotka za konačan rezultat Lukavec 4. Tondach 1.

U sljedećem kolu, subota 28.20’23. u 15,30 sati, Tondach gostuje u Bistri kod istoimene momčadi.

Lukavec – Tondach 4:1

Stadion: ŠRC Lukavec. Gledatelja:100. Sutkinje: Karla Šegota ( Zagreb ). Pomoćnici: Petra Čabraja ( Zagreb ), Fran De Villa ( Križ ).

Strijelci: 1:0 Zenko 17 – 11m; 2:0 Cimeša 54; 2:1 Frtalj 62 – 11m; 3:1 Banić 83: 4:1 Zenko 86.

Lukavec: Anić, Marijan Grdenić, Marko Grdenić ( 46. Ostojić ), Radović ( 78. Povoljnak ), Vujičić ( 46. Rosandić ), Cimeša ( 69. Humeljak ), Vukman, Banić, Zenko, Rašić ( 88. Vidaković ), Grozdek. Trener: Veljko Đomlija.

Tondach: Martinec, Kralj, Bosec ( 63. Cvilko ), Mlinarić, Borovčak, Boronjek, Frtalj, Zrnc ( 86. Bartolec ), Kovjanić ( 46. L. Jurina ), R. Jurina ( 46. Hendija ), Usmiani ( 63. Bobinec ). Trener: Srećko Mlinarić.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook