Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka kuglana proslavila petnaesti rođendan


Robert Sedlar sportski je zanesenjak, ali istovremeno i čovjek pun ideja koja uspješno provodi u djelo.  Jedna od takvih je zabočka kuglana koja danas nosi ime "ZIVT", a prošlog je vikenda proslavila petnaesti rođendan. I sam je bio dobar kuglač, no prema ovom projektu sigurno su ga motivirali njegova djeca Klara, Filip i Lucija koji su kuglali u Zaprešiću i postizali su sjajne rezultate u mlađe dobnim kategorijama. Zabočka kuglana nakon kuglane Mertojak druga je otvorena privatna kuglana u Hrvatskoj, zahvaljujući upravo Robertu Sedlaru.

-Ova investicija će mi se isplatiti ako barem jedno dijete odvedem iz svijeta droge i alkohola u svijet sporta, odnosno kuglanja - govorio je 2009. na otvaranju kuglane Robert Sedlar. A investicija se itekako isplatila. Zabok danas ima najjači omladinski pogon u Hrvatskoj, a iz Zaboka su Klara Sedlar, Toni Ljubić, Magdalena Škreblin, Tamara Sinković, Filip Sedlar, Lucija Sedlar i Borna Bakran krenuli u osvajanje svjetskih medalja. Prednjači naravno Klara, jedna od ponajboljih svjetskih kuglačica koja je u Zabok donijela šesnaest svjetskih odličja.

Državna odličja zabočke škole kuglanja pod vodstvom odličnog trenera Željka Šutine teško se mogu i izbrojati. Zabočka kuglana priča jednu lijepu priču koja će tek dobiti svoj sjajan epilog. Neka golobradi dječaci, danas su nositelji igre prve momčadi koja će sigurni smo u vrlo kratkom roku doseći elitno hrvatsko kuglačko društvo.

-Ponosan sam na svog oca koji je prije petnaest godina ušao u projekt otvaranja kuglane koja je u to vrijeme bila među najmodernijima u Hrvatskoj. Mislim da je to bio jako dobar potez i hvala mu na tome. Mi pokušavamo svojim radom slijediti njegove ideje i riječi i nadam se da ćemo u budućnosti dovesti Zabok u elitnu hrvatsku kuglačku ligu-riječi su Filipa Sedlara, sina Roberta Sedlara koji danas uspješno vodi klub, kao i zabočku kuglanu, a uz to je i aktivni igrač Zaboka.

Zabočka kuglana još je po nečemu poznata. U kvalifikacijama za 5. izdanje memorijalnog turnira "Vladimir Huis-Golubek", trenutno najbolji hrvatski kuglač, Alen Kujundžić, oborio je 736 čunjeva. To je naravno i rekord zabočke kuglane, ali i najbolji pojedinačni  rezultat u povijesti na bilo kojoj od kuglana u Hrvatskoj.

-Prvi puta sam bio na zabočkoj kuglani prije sedam, osam godina. Ova kuglana uvijek je imala neku toplinu i neku dušu. Sjajno je što je Zabok privukao jako puno mladih kuglača i ova atmosfera koju svi oni rade je vrhunska. Ova je kuglana među najboljima u Hrvatskoj i kao njen rekorder vrlo sam se rado odazvao na petnaestu godišnjicu i uvijek ću rado podržavati rad ovog kluba - izjavio je Alen Kujundžić, koji je bio počasni gost na petnaestom rođendanu zabočke kuglane.

Još članaka iz "Sport"

Facebook