Prethodni članak
Sljedeći članak

Dominacija kluba MK MX Šipek

U Kozarevcu vožena posljednja utrka PH u motokrosu


U Kozarevcu je vožena posljednja utrka ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u motokrosu. U elitnoj klasi MX open ponovno je s maksimalnim učinkom slavio trenutno najbolji hrvatski motokrosist Matija Kelava (MK Kelava) s 50 bodova. Drugi je bio Petar Kundid (MXC Cetina) s 44, a treći Renato Sokolović (MK MX Šipek) s 40 bodova.

U klasi MX2 iznenađujuće je slavio Ofir Tzemach Casey (MK MX Šipek) s dva druga mjesta i ukupno 44 boda. Drugi je bio Šimun Ivandić (MK MX Ribnik) s 43, a tek treći Luka Kunić (MK MX Šipek) s 41 bodom, koji je nakon problema u prvoj vožnji bio tek peti, da bi u drugoj vožnji osvojio prvo mjesto. Dino Lončar (MŠD Zabok) osvojio je šesto mjesto u MX2 klasi s 30 bodova.

U poretku za PH klase MX 85 najbolji je bio Norick Paliaga (MKK Calderiva), dok su  članovi MK MX Šipek tima zauzeli pozicije od drugog do četvrtog mjesta. Bruno Berić bio je drugi, Jure Kos treći, a Matej Mihovec četvrti.

Roko Ivandić (MK MX Ribnik) bio je najbolji u klasi MX 65, gdje je Jurica Prančić (MK MX Šipek) bio četvrti, a Franko Sinković (MK MX Šipek) peti.

U klasi MX dominirao je s dvije pobjede Rok Cebović (MK MX Šipek), Luka Vorel (MCK 97) bio je drugi, a Slovenac Maks Sedlašek treći.

Pobjednik klase B-open je Mateo Mikelić (MKK Calderiva) nakon žestoke borbe s Danijelom Despićem (MK MX Šipek), dok je treće mjesto osvojio Ivan Brdarić (EK Malino Oriovac).

Klasa B-250 protekla je u kompletnoj dominaciji vozača MK MX Šipek tima. Kristijan Gorički slavio je pobjedu, David Frgec osvojio je drugo, Miroslav Josip Peštaj treće, a Filip Kovačić četvrto mjesto.

U veteranima A je slavio Borut Koščak, drugi je bio Ivica Štefanac, Lavrin Simon. U veteranima B je uvjerljivo slavio zagorac Mario Klanjčić, drugi je bio Danko Braim, a treći Dragutin Marović

Klub MK MX Šipek uvjerljivo je slavio u tri ekipne konkurencije. U poretku seniora osvojio 125 bodova, kod juniora 124 boda, a u B ligi osvojio je 136 bodova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook