Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjedom zadržali vodstvo

4. NL – središte skupina A: 20. kolo: Ivančica – Mladost Zabok 2:3


U Zlatar Bistrici u 20. kolu 4. NL središte skupina A, u ogledu dvije zagorske ekipe Ivančica je dočekala Mladost iz Zaboka. Bila je to utakmica posljednje i prve ekipe na prvenstvenoj ljestvici, u koju je Mladost ušla kao izraziti favorit, a Ivančica, koja je kolo prije uhvatila prvi 'proljetni' bod, zapravo nije imala što izgubiti.

Preokret već u prvom poluvremenu

Prvi udarac na utakmici bilježimo u 3. minuti, i to za domaćine, kada je nakon kratko izvedenog slobodnog udarca sa 16 metara iskosa pucao Josip Kipa, ali pored prve stative. U 5. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane pred golom gostiju bio je David Škvorc ali je njegov pokušaj blokiran. Gosti su prvi puta zaprijetili u 10. minuti kada je Matija Drempetić oduzeo jednu loptu u svojoj polovici, stigao sve do 20 metara od gola domaćina, pa dao za Matiju Smrekara, koji traži prostor, pa puca u blok, a akciju završava Vinko Kotarski, udarcem sa 18 metara s lijeve strane, i to pored gola.

U prvih 20 minuta nije se moglo prepoznati tko je prva, a tko zadnja ekipa na ljestvici, a u 18. minuti to je posebno došlo do izražaja, jer je Ivančica stigla do vodstva. Kipa je izveo slobodan udarac, činilo se da će Zoran Mihovilić lako uhvatiti loptu, ali mu je ona ispala. Na nju je krenuo D. Škvorc, a Mihovilić ga ruši i to je kazneni udarac za domaćine, koji u istoj minuti Lovro Hajdek pretvara u 1:0. No, slavlje nije trajalo dugo. Već u 22. minuti Luka Tokić brani udarac V. Kotarskom, no lopta se odbija do Drempetića koji sa par metara šalje loptu prema golu. Na gol crti netko izbija loptu, no pomoćni sudac signalizira da je lopta prešla gol crtu u to je 1:1.

Nažalost, u 25. minuti došlo je do teže ozljede Kipe, kojem je nastradao gležanj. Da šok po domaću ekipu bude veći, prvo u 28. minuti prijeti Smrekar, a Tokić brani, ali u 29. minuti Antun Gucić se odlično snalazi u kaznenom prostoru i u gužvi sa 12 metara malo s lijeve strane pogađa lijevi kut gola Tokića za 1:2. U sučevoj nadoknadi, za domaćine je pokušao Luka Habajec glavom nakon ubacivanja, ali je Mihovlić obrani, da bi na drugoj strani udarcem akciju u zadnjem napadu završio Smrekar, ali pored gola. Izgleda da je zapravo primljeni gol probudio lidera, koji je tako već u prvih 45 minuta izveo brzi preokret.

Gosti do minimalne pobjede

U nastavku utakmice, u 47. minuti prvo prijete domaćini, no Mihovilić hvata loptu, da bi na drugoj strani zapucao Gucić, ali je Tokić bio na mjestu. U 57. minuti Mihovlić je lako uhvatio loptu nakon udarca izvan kaznenog prostora, a na drugoj strani, u 58. minuti Mladost dolazi do trećeg gola. Prvi udarac iz gužve Tokić je obranio, no na odbijenoj lopti je Smrekar, koji pogađa za 1:3. No, domaćini se ne predaju i u 64. minuti dolaze do 2:3. Slobodan udarac izveo je Hajdek sa 25 metara, lopta se od bloka odbila na lijevu stranu do Matije Bukvašević, koji puca, a lopta nekako vara Mihovilića i preskače ga te odlazi u mrežu. Mihovlić je samo njime i nespretno igrao pa su suci gol, tj. autogol pripisali njemu.

Utakmica je živnula, domaćini žele povratak u utakmicu, a u 70. minuti Smrekar može opet vratiti plus dva, nakon kontre, no njegov plasirani udarac, sa 10-tak metara iskosa s lijeve strane, baš ne uspijeva i Tokić lako hvata loptu. U 83. minuti Smrekar može riješiti sve dvojbe, kada dobiva loptu s lijeve strane, no njegov udarac sa 15 metara odsjeda na prečki. U 86. minuti po lijevoj strani probio se Mihael Benčić i ubacio a Nikola Krajačić puca glavom preko gola.

Duboko u sučevoj nadoknadi Drempetić je nakon driblinga ušao u kazneni prostor s desne strane i dao povratnu za Niku Škrleca, čiji udarac Tokić brani, baš kao i onaj Krajačića u samoj završnici, kada mu je Smrekar dao u zicer situaciji, no ostalo je 2:3. Ivančica je pružila dobar otpor lideru, koji je olako ušao u utakmicu, ali na kraju ipak stigao do pobjede. Sljedeće kolo donosi najveći zagorski i derbi lige, jer će  Mladost u Zaboku dočekati Golubovec i to sa prvog mjesta. 

Izjave: Ivica Krivak, trener NK Ivančica: ''Čestitam dečkima na borbenosti koju su pokazali. Mislim da je Mladost bila bolja za taj jedan gol i da je rezultat realan.''

Drago Bartolić, trener NK Mladost Zabok: ''Iskreno, očekivano teška utakmica. Čestitam domaćinima na fer i korektnoj utakmici. Mi smo na mišiće izvukli tri boda i idemo dalje prema svojem cilju.''

4. NL – središte, skupina A, 20. kolo

IVANČICA – MLADOST ZABOK 2:3 (1:2)

SUCI:  Bertol, Hudiček, Kovač; GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 1:0 Hajdek 18' 11m, 1:1 Drempetić 22', 1:2 Gucić 29', 1:3 Smrekar 58', 2:3 Mihovilić AG 64'

IVANČICA: Tokić, Rihtarić, L. Škvorc, Hajdek, Prtenjača, Gorupec, D. Škvorc (28' Crčić), Bukvašević, Habajec (90' Hatch), Kurešić (76' Kurešić), Kipa (28' Haban) (76' Piljak); trener: Ivica Krivak

MLADOST ZABOK: Mihovilić, J. Kotarski, Šoštar (62' Mat. Benčić), Smrekar, V. Kotarski (62' Škrlec), Drempetić, Gucić (73' Ocvirek), Petek (73' Turk),  Lešković, Durević (77' Krajačić), Hrastinski (62' Mih. Benčić); trener: Drago Bartolić

Još članaka iz "Sport"

Facebook