Prethodni članak
Sljedeći članak

POBJEDOM U NOVO PRVENSTVO: Startala i ŽNK Pregrada ugostivši NŠK Vrčevo


Utakmicom ŽNK Pregrada i NŠK Vrčevo u Pregradi startale su i puce iz Pregrade u novom pokušaju osvajanja Druge HNLŽ skupina „A“ naslova prvaka i iskorak u najviši rang ženskog nogometa. Susret u Pregradi završio je pobjedom domaćina rezultatom 3:1 uz napomenu da je ovo drugo prvenstveno kolo dok je utakmica prvog kola Istra 1961 – Pregrada odgođena ( igra se u Medulinu, op.a. ) za 29. rujna 2023. godine.

Otvaranje svakog prvenstva, pogotovu kada igraš na domaćem terenu uz spoznaju da je prošle sezone naslov prvak „pobjegao“ za „milimetar“, je izuzetno, prije svega psihološki, teško. Tako su se nekako osjećale i „pregradske puce“. Ništa bolje se nisu osjećali niti njihovi navijači pogotovu jer na „tankoj“ pričuvnoj klupi sjedile su samo tri nogometašice a među njima zasigurno, uz Andreju Šćukanec – Hospinski, jedna od najboljih nogometašica kluba - Lana Stanković. Za razlog takove odluke trenera Hustića nismo niti pitali jer trener je najdogovorniji i zna zbog čega je na teren poslao sastav bez Stanković iako u zraku je „ostao veliki upitnik“ kod navijača.

Sam susret počeo je u laganom ispitivanju snaga da bi od desete minute Pregrada polako preuzimala inicijativu i postajala sve dominantnija na terenu a takav ton igri, uz sve nogometašice, posebno su davale Jalšavečki, Bočkaj, Peček, Marec, Jambrek i Šćukanec – Hospinski koja je bila prava „napast“ za obranu gošći. Takova igra urodila je plodom u 21. minuti kada je Šćukanec – Hospinski probila desnu obrambenu liniju Vrčeva i sa udaljenosti od 15 metara iskosa pogodila samu donju mrežicu desnog kuta nemoćne Matković. Zasluženo vodstvo domaćih igračica. Do kraja prvog dijela bilo je još nekoliko prilika ali se na odmor otišlo rezultatom iz 21. minute.
U drugom dijelu ulazi Lana Stanković, a u svlačionici ostaje potpuno izmorena jer je zaista bila na svakom dijelu terenu i zasigurno je najviše pretrčala kilometara od svih nogometašica – Silvija Jambrek. Odmah u prvoj minuti nastavka Lana Stanković je pokazala svoju kvalitetu postigavši u 46. minuti pravi euro gol savladavši gostujuću golmanicu Matković preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodivši same rašlje nemoćne golmanice pokazujući navijačima a možda i poslala poruku treneru da je u njoj snage za više od 45 minuta jer nakon toga gola uz već nabrojane suigračice pretrčala je jako puno a istovremeno bijaše „dosadna napast“ za obranu gošći.
Nakon ovog pogotka samo na trenutak se opustila Pregrada što Vrčevo koristi i u 51. minuti postiže pogodak preko Balić vrativši ekipu u igru.

No, to se samo učinilo jer nakon tog primljenog pogotka opet gledamo razigranu Pregradu koja je stalno prijetila i bilo je samo pitanje vremena kada će i po treći put gošće morati u svoju mrežu po treći put. To se ipak dogodilo u sam smiraj utakmice, 86. minuta, Šćukanec – Hospinski odlično je poslužila Lanu Stanković na 16 metara a ona takove prilike ne propušta i postavlja konačni rezultat ŽNK Pregrada – NŠK Vrčevo 3:1.

Još članaka iz "Sport"

Facebook