Prethodni članak
Sljedeći članak

Pioniri Gaja iz Mača prvaci!


Pioniri Gaja iz Mača prvaci su svoje lige, lige C NSKZŽ. Zadnju utakmicu odigrali su 1:1 kod Jedinstva, no već su i prije osigurali naslov, pa su nakon utakmice primili i pehar za osvojen naslov, ali i Sven Ostojić je primio pehar za najboljeg strijelac lige. Uspjeh ekipe koju vodi Marko Poslon nije slučaja, jer osim službenog natjecateljskog dijela u jesen i proljeće, pionir Gaja su odigrali u obra pripremna ciklusa po 10 prijateljskih utakmica, redom protiv protivnika iz višeg ranga 2.NL Središte, pa čak i 1.NL Središte, koje su bile sjajan pripremni dio.

U jesenskom dijelu igrali su ligu B i završili kao prvi sa 19 bodova i to uz 6 pobjeda i jedan neodlučen rezultat. Prema formatu natjecanje, nastavili su svoj put do naslova kroz ligu C, u kojoj su se našle po 4 najuspješnije ekipe iz liga A i B. Tu su bili još bolji i na koncu završili sezonu sa 39 bodova, uz 11 pobjeda, samo 1 poraz i 2 neodlučene utakmice. Iza spomenutog Ostojića, koji je titulu najboljeg strijelac ponio sa 24 gola, visoko na listi strijelaca su i Patrik Androić sa 18 i Ivan Mendek sa 14 golova.

''Ukupno smo odigrali u sezoni 21/22, 43 utakmice, te pokazali svoju želju, volju i kvalitetu.'' – rekao je trener Marko Poslon i dodao: ''Ostvarili smo cilj koji smo imali, postali smo Prvaci Županije, ali jako je težak put bio do toga. Zahvaljujem se svim roditeljima, Upravi kluba, te mnogim drugima, koji su nam bili podrška i vjerovali u nas. Sa 1.7 kreće pauza do 1.8, a sa 1.8 kreću pripreme za novu sezonu, nema baš puno odmora, ali više manje se sve zna za novu sezonu, te tako od sljedeće sezone vodim kategoriju kadeta, i nadam se to u 3.NL Središte. Nadam se da će svi dečki ostati na okupu, i uz par pojačanja po kategoriji, opet možemo konkurirati za vrh.

Škola Nogometa u Maču svaki dan raste, i apsolutno se događa jedna nova dimenzija, te tako imamo i juniore u borbi za prvaka KZŽ. Doista se radi i nadamo se da bude još samo bolje. Sudjelujemo na Internacionalnim Turnirima, imamo pripreme klinaca u suradnji sa Roditeljima na moru, te mnoge druge aktivnosti.'' – zaključio je Poslon, koji je u završenoj sezoni ima na raspolaganju ekipu: Leonardo Ščapec, Vito Pozaić, Niko Raškaj, Leonardo Babić, Ivano Raškaj, Leonardo Kucelj, Karlo Cvetko, Sven Ostojić, Ivan Mendek, Patrik Androić, Gabriel Bubnjar, Domagoj Sedlar, Mihael Pavlek, Mihael Vuđan, Luka Srebačić, Tin Mendek, Bruno Belščak, Antonio Gudek, Leon Mrkoci, Tomislav Bobinec i Dominik Pisk. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook