Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo su najbolji zagorski sportaši. Čestitamo!

Telefonskim putem održan Izbor najboljih sportaša Sportske zajednice KZŽ


Zbog epidemiološke situacije izavane pandemijom korona virusa po prvi je puta izbor najboljih sportaša, sportskih kolektiva i zaslužnih sportskih djelatnika održan telefonskim putem. Ovo su godine članovi Izbornog povjerenstva bili Ivica Androić, Ivica Balagović, Saša Kundih, Stjepan Merkaš, Tatjana Tuđa, Srećko Znika i Tomislav Zrinšćak. Sve prijedloge Izbornog povjerenstva nakon toga je teleonskim putem potvrdio i Izvršni odbor Športske zajednice KZŽ.

Najboljim sportašem 2020. godine proglašen atletičar AK Zabok Nikola Špoljar, dok je najboljom sportašicom proglašena plivačica Olimpa Jana Pavalić koja će u svibnju navršiti četrnaest godina, no već je sada zadivila javnos obaranjem mnogobrojnih (devet ove sezone) rekordima zadivila plivačku javnost, a uspjela je doći i do seniorskih medalja nakon što je pokorila kadetsku i juniorsku konkurenciju. Trenutno je najbolja hrvatska mlada plivačica, a spada i među desest najboljih mladih plivačica Europe. Nikola Špoljar prvak je Hrvatske u planinskom trčanju, a ove godine osvojio je deseti jubilarni naslov u ovoj zahtjevnoj atletskoj disciplini. Imao je ozbiljne konkurente u plivaču Viliju Sivec i Martinu Oborovečkom majstoru samostrela. Iza Jane Pavalić ostala je vrsna streljačica samostrela Mihaela Oborovečki i vratarka Pregrade Laura Fiket koja je koja je već "ugrabila" i dres U-19 selekcije Hrvatske.

Tomislav Haramustek


Najbolji sportaš iz ekipnih sportova je nogometaš Gaja Tomislav Haramustek, koji nas je zadivio svojim prezentacijama ove jeseni, baš kao i Matija Smrekar, najbolji strijelac Zagorca koji je ove godine zauzeo drugo mjesto u ovoj konkurenciji. Treće mjesto podijelili su kapetana KK Zabok Antonio Črnjević i nogometaš Mladosti Goran Dlesk.

Stjepanu Merkašu nagrada za Životno djelo

Najveća nagrada u sportu, ono za Životno djelo, ove će godine biti dodjeljena Stjepanu Merkašu-Krojfu, legendi zagorskog nogometa. Nekoć vrsni nogometaš Jedinstva i počasni predsjednik svog matičnog kluba, dugi je niz godina predsjednik NS KZŽ, ali i potrpedsjednik Sportske zajednice KZŽ. Član je Skupštine HNS-a, a jedno je vrijeme bio i član Izvršnog odbora krovnog tijela hrvatskog nogometa, kao i stručni savjetnik predsjednika HNS-a, Davora Šukera. Godišnje nagrade za razvoju sporta pripale su automobilistu Ivanu Šalecu koji je ove godine proslavio 20 godina od osvajanja zlatne kacige, a u autumobilizmu je već više od 30 godina i Marijanu Svibenu koji je nakon nogometne karijere u NK M. Gubec, dugi niz godina bio član Upravnog odbora AK Rudolf Perišin.

Najbolji sportaš van županijskih klubova je nogometaš Osijeka Petar Bočkaj, a najbolja sportašica Klara Sedlar koja je ove godine potpisala ugovor s najboljom svjetskom ekipom, Victoriom 1947 iz Bamberga.
Nakon dugog niza dominacije KK Zabok, najboljom muškom ekipom proglašen je Atletski klub Zabok, osvajač dvaju ekipnih naslova prvaka Hrvatske, drugo mjesto pripalo je strijelcima SK Marija Bistrica koji su viceprvaci Hrvatske u dvije konkurencije u gađanju zračnom puškom, dok su košarkaši Zaboka treći. U ženskoj konkurenciji još su jednom primat dokazale djevojke iz Streljačkog kluba Veliko Trgovišće, koje su bile četvrte u kupu, a pete u prvoj ligi. Druge su mlađe kadetkinje STK Stubaki, viceprvakinje ekipnu u stolnom tenisu, dok su treće starije kadetkinje SD Stubica koje su zauzele treće mjesto u atletskoj ligi sjever.


Nagrade za promociju zagorskog sporta ove su godine zasluženo otišle u ruke AK Oroslavje i NK Gaj Mače.
Mlade sportaše predvode plivač Petar Pavalić, plivačica Hana Sivec koja je podijelila prvo mjesto u konkurenciji od 14-18 godina sa streljačicom Karlom Bartolović, te strijelac Pavao Hac i stolnotenisačica Bruna Gučin, dvostruka prvakinja Hrvatske.

Najbolji po kategorijama
Seniori:
1. Nikola Špoljar (AK Zabok)
2. Vili Sivec (PK Olimp Zabok)
3. Martin Oborovečki (SD V. Trgovišće)

Seniorke:
1. Jana Pavalić (PK Olimp Zabok)
2. Mihaela Oborovečki (SD V. Trgovišće)
3. Laura Fiket (ŽNK Pregrada)

Sportaši 14-18godina:
1. Petar Pavalić (PK Olimp Zabok)
2. Patrik Erceg (PK Olimp Zabok)
3. David Posavec (AK Zabok) i Lovro Mikulec (Kuglački klub Zabok)

Sportašice 14-18 godina:
1. Karla Bartolović (SD V. Trgovišće) i Hana Sivec (PK Olimp Zabok)
3. Antonela Cesarec (KBK Krapina) i Magdalena Škreblin (Kuglački klub Zabok)

Sportaši 10-14 godina:
1. Pavao Hac (SD V. Trgovišće)
2. Roko Jaković (ŠK Oroslavje)
3. Bruno Tomek (Kuglački klub Zabok) i Mihael Labaš (SD Stubica)

Sportašice 10-14 godina:
1. Bruna Gučin (STK Stubica)
2. Ema Penezić (SD V. Trgovišće)
3. Emma Horvat (PK Olimp Zabok)

Muška ekipa:
1. Atletski klub Zabok
2. Streljački klub Marija Bistrica
3. Košarkaški klub Zabok

Ženska ekipa:
1. Streljačko društvo Veliko Trgovišće
2. Stolnoteniski klub Stubaki
3. Sportsko društvo Stubica

Godišnja nagrada za razvoj sporta:
Ivan Šalec - automobilizam
Marijan Sviben - triatlon

Nagrada za životno djelo: Stjepan Merkaš - nogomet

Nagrada za fair play: Marko Deak (NK Mladost Zabok)

Nagrada za promicanje zagorskog sporta: NK Gaj Mače i Auto klub Zagorje

Najbolji sportaš van županije: Petar Bočkaj (NK Osijek)

Najbolja sportašica van županije: Klara Sedlar (Victoria Bamberg 1947)

Najperspektivniji sporta van županije: Fabijan Krivak (NK Lokomotiva)

Najperspektivnija sportašica van županije: Eva Makek (GK Dubrava)

Najbolji sportaši iz ekipnih sportova:
1. Tomislav Haramustek (NK Gaj Mače)
2. Matija Smrekar (NK Zagorec KR)
3. Antonio Črnjević (KK Zabok) i Goran Dlesk (NK Mladost Zabok)

Još članaka iz "Sport"

Facebook