Prethodni članak
Sljedeći članak

Održano drugo kolo endurance Zagorske lige u jahanju, evo i pobjednika


U nedjelju je u Oroslavju održano 2. Kolo endurance Zagorske lige u organizaciji Centar Ritam s konjem i Konjičkoga saveza Krapinsko-zagorske županije. Staza duljine 20 i 40 km prostirala se na relaciji Oroslavje – Andraševec. Sve staze bile su kružnog oblika te su započele i završile u Andraševcu.

Pobjednici 2. kola na 20 km su: 1. Martin Kolarek na grlu Esma, 2. Nicole Kraševac na grlu Ciklon, 3. Lorena Škreb na grlu Asy. Pobjednici 2. kola na 40 km su: 1. Ana Klanjčić na grlu Khalida Fekhra, 2. Jasmina Kocijan na grlu Murano, 3. Martin Škreb na grlu Habbib.

– Ovo je prvi puta u povijesti (nakon tri pokazne utrke) da će biti održana Zagorska liga s ukupno 3 utrke na 20 i 40 km. Endurance ili daljinsko jahanje sve je popularnija sportska disciplina zagoraca iako mnogi jahači u Zagorju uobičajeno i jašu u prirodi. Brojnim edukacijama i polaganjima endurance licenci mnogi su stekli znanje i vještine koju krasi ovaj oblik sportskog jahanja – rekli su nam organizatori koji zahvaljuju svim natjecateljima, volonterima, vatrogascima i sponzorima.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook