Prethodni članak
Sljedeći članak

Bod za izbjegavanje kvalifikacija!

U posljednjem kolu 2. SuperSport NL Zagorec dočekuje Grobničan


Zagorec 34, Jadran Poreč 33, Marsonia 33, Grobničan 32 i Trnje 31 bod. Nakon posljednjeg kola koji se igra ove subote netko od ovih klubova morat će u kvalifikacije za ostanak u ligi jer ispadaju Osijek II i Međimurje.

U najpovoljnijoj situaciji je Jadran Poreč koji na svom terenu dočekuje otpisani Osijek II dok Marsonia mora na teško gostovanje u Dugo Selo a Trnje kod jednog od najneugodnijih domaćina i odakle bodovi teško odlaze – Hrvace.

Krapinski Zagorec sam odlučuje o sebi. Dovoljan mu je samo bod na domaćem terenu protiv Grobničana koji će zasigurno ići na pobjedu jer je to jedini rezultat koji mu osigurava izbjegavanje kvalifikacija bez obzira na sve ostale rezultate. No, vjerujem da igrači Zagorca i njihov trener Vidak uopće ne razmišljaju o bodu već o bodovima jer iza njih je odlično proljeće u kojem su redom „padali“ Zrinski Jurjevac, Belišće, Osijek II, Međimurje, Opatija, Trnje i Marsonia da bi remizirali protiv Belišća, Jadran Luka Ploče i Sesveta te Jadran Poreča.

VIDAK - MITREČIĆ

Uostalom ovog su proljeća upisali 25 bodova od mogućih 42 što daje respektabilni rezultat od 60 posto osvojenih bodova te je ovo ekipa koja ne priznaje poraz već ga traži i viteški bori da do njega dođe.

No, trener Vidak ipak ima problema jer zbog žutih kartona neće moći računati na Juga i Barišića te zbog ozljeda na Harrisona i Krznarića.

Zato je sada izuzetno važno da navijački puk koji je i do sada, barem ovog proljeća, zdušno bodrio i pratio svoj klub stvori još bolju atmosferu na tribinama i oboji Podgoru krapinsku u plavo. No, ovo je utakmica koja treba i nešto više – neke navijače koji to gledaju „iz svojih fotelja“ pa bi bilo odlično da se pojave i na tribinama najljepšeg stadiona i zasigurno najboljeg terena lige te da se pridruže Šumskim gujdekima u podršci Zagorcu.

Ovog puta zamolili smo predsjednika kluba Tomislava Pernjeka da najavi utakmicu: „U subotu nas očekuje utakmica sezone i pozivamo sve navijače da budu naš dvanaesti igrač. Trebamo snažnu i glasnu  podršku s tribina, a dečki na terenu će se pobrinuti da svi zajedno potvrdimo ostanak našeg Zagorca u elitnom rangu natjecanja. Naša Krapina i naši navijači to zaslužuju i zato pozivam sve navijače da zajedno dođemo do uspjeha. Protiv subotnjih protivnika igrali smo ove jeseni i izgubili smo 2:0. Oni su također u borbi za opstanak i njima igra samo pobjeda, tako da će utakmica biti jako zahtjevna. Imamo dosta ozljeda i kartona tako da definitivno nismo u potpunom sastavu, zbog čega nam je potpora publike još važnija. Sad smo svjesni u kakvoj se ligi natječemo, definitivno smo među elitom. To je liga u kojoj se natječu bivši prvoligaši – Marsonia, Belišće, Međimurje, Sesvete… U svakom slučaju bilo bi jako lijepo da Zagorje ima predstavnika u takvom rangu natjecanja“.

TOMISLAV PERNJEK

Još članaka iz "Sport"

Facebook