Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana je Redovna godišnja skupština Sportske zajednice Grada Zaboka


U prisustvu 26 od 39 članova Skupštine, u Gradskoj sportskoj dvorani održana je Redovna godišnja skupština Sportske zajednice Grada Zaboka. Skupštinari su očekivano prihvatili sva izvješća, a očekivano najzanimljivija tema bila je prvi "europroračun" SZ GZ. Prošle je godine krovno tijelo zabočkog sporta na raspolaganju imalo 2.635.514,72 kuna, od čega je 1.488.000,00 utrošeno za redovno financiranje udruga, 12.000,00 za financiranje darovitih sportaša, 50.000 kuna za materijalne troškove zajednice, a troškovi financiranja dvorane iznosili su 1.101.007,98 kuna. Ove će se godine za redovno financiranje utrošiti 203.082,00 eura, a dodatnih 36.000 eura namjenski će se dodijeliti za financiranje trenera u Školi nogometa Zabok, KK Zabok i KK Ksaver. ŠN Zabok dodijeljeno je 17.500 eura, KK Zabok 13.000, a KK Ksaver 4.500 eura za tu namjenu. U odnosu na prošlu godinu KK Zabok smanjena su sredstva za redovnu djelatnost  u iznosu od 3.500 eura, a najuspješniji zabočki klub ove će godine za redovnu djelatnost dobiti 72.400 eura. NK Mladost Zabok od SZ GZ dobit će za redovnu djelatnost 28.563 eura, a Rudar DZ 27.192 eura.

Sjednicom je predsjedao predsjednik SZ GZ, Nenad Borovčak, a kao gost se na kraju Skupštine nazočnim skupštinarima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaboka, Dragutin Črnjević, koji je obećao da će se maksimalno zalagati za što bolji status sporta u Zaboku.

Na Skupštini se dogodila i jedna neugodna situacija. Naime predsjednik Fishing kluba Zagorje, Siniša Kovačićek, bio je nezadovoljan što mu je za redovnu djelatnost umanjena svota od 26 eura u odnosu na prošlu godinu, pa je razočaran vratio glasačke listiće i napustio Skupštinu s ne baš ugodnim riječima.

Nije bio zadovoljan ni Rajko Bartolin, koji je smatrao da kickboxing zaslužuje više pažnje i sredstava.

Predsjednik Nenad Borovčak i njegovi suradnici tek su četiri mjeseca na čelu SZ GZ i za neke ozbiljnije pomake jednostavno nije bilo vremena. Pred njima je veliki izazov izraditi strategiju zabočkog sporta u bližoj budućnosti i zauzimanje smjera kojim će  zabočki sport krenuti kako u bližoj, tako i u daljoj budućnosti. Nadamo se da će u tome i uspjeti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook