Prethodni članak
Sljedeći članak

Stolnotenisači Zaboka nastupili na PH u Vrsaru


U Vrsaru je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore (U-21) i seniore. Boje STK Zabok na državnoj smotri branili su: Petar Bašić, Hrvoje Martinec, Mislav Posavec i Tin Grabrovečki.

Prvo je na rasporedu bili prvenstvo za mlađe seniore. U pojedinačnoj kategoriji najveći rezultat ostvario je Mislav Posavec prošavši grupu, no kasnije istoga dana zaustavljen je od strane Luke Lozušića (GSTK Zagreb) 1-4. U natjecanju po grupama pobjede su ostvarili Petar Bašić nad  Deni Valeom iz STK Pule 3-2, nakon zaostatka 2-1 u setovima i 10-6 te Tin Grabrovečki pobjedom nad Janom Grujevićem (STK Vrsar) 3-2, no obojica su poraženi u odlučujućim mečevima za prolazak.

U parovima su nastupili Tin Grabrovečki i Mislav Posavec te Hrvoje Martinec i Petar Bašić, ali niti jedan par nije ostvario veće rezultate. U mješovitim parovima Hrvoje Martinec je nastupio sa Senom Smailji iz Vrsara te prošao prvo kolo pobjedom nad parom Vincek-Znika 3-2, no u borbi za medalju su zaustavljeni od kasnijih pobjednika turnira Borna Petek-Zrinka Rebić s 3-1. Parovi Bašić-Ščepanović i Posavec-Alviž ispali su već u prvom kolu.

Drugi natjecateljski dan bio je rezerviran za seniore. U pojedinačnoj konkurenciji nitko od igrača STK Zabok nije prošao skupinu, no Mislav Posavec je igrao vrlo napet meč za prolaz skupine sa Davorinom Pongracem, ali je nažalost izgubio 1-4. Nedavni lom šake ostavio je traga te je nastupio praktički bez treninga. Također je važno za napomenuti da je iskusni i neugodni Pongrac sljedećeg dana pobijedio Ivora Bana (GSTK Zagreb), koji je dan ranije osvojio PH u mlađim seniorima.

U parovima ponovo nije bilo značajnijih rezultata. Dok je u kategoriji mješovitih parova par Martinec-Smajilji iznenadio jaki par Zovko-Ilić sa 3-2, no kasnije su opet zaustavljeni od para Petek-Rebić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook