Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik ostao isti

U restoranu Zagi u Oroslavju održana je Izborna skupština Športske zajednice KZŽ


Zabočanin Tihomir Vančina i iduće će četiri godine biti predsjednik Športske zajednice KZŽ. Tako je odlučilo 62 skupštinara na Izbornoj skupštini koja se održala u restoranu Zagi u Oroslavju. Podsjetimo Vančina je prije četiri godine zamijenio na čelu ŠZ KZŽ Stjepana Fotivca, a skupštinari su očito zadovoljni njegovim predsjedavanjem, pa su mu dali novi mandat.

Na samom početku Izbornu skupštine Vančina se obratio prigodnim riječima. Osvrnuo se ukratko i na svoj četverogodišnji mandat, zahvalio se članovima I.O. sportašima, trenerima i svima koji su dali obol zagorskog sporta, a onda je na mjesto predsjedavajućeg Izborne skupštine sjeo dr. Srećko Margetić, a uz njega su u Radnom predsjedništvu bile Sandra Turković i Sandra Belinić, dok su u Izborno predsjedništvo odabrani Željko Šegina kao predsjednik, te Igor Perhot i Ela Vrančić kao njegovi članovi.

Izvješće o realizaciji Plana rada za prošlu godinu dao je Tihomir Vančina, Blagajničko izvješće podnio je blagajnik Boris Roman Blažinić, u odsustvu predsjednika i članova Nadzornog odbora njihovo izvješće pročitao je predsjedavajući Srećko Margetić, dok je prve izmjene plana rada i programa u 2023. godine skupštinarima predstavio tajnik ŠZ KZŽ, Branko Piljek. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno, a nakon toga slijedio je izborni postupak. Izborno povjerenstvo konstatiralo je da Tihomir Vančina jedini kandidat i da ima potporu 12 saveza i udruga članova Zajednice, čime je ispunjen uvjet kandidature. Vančina je izabran uz 61 glas članova Skupštine. Nakon njega pojedinačno se glasala za tri dopredsjednika ŠZ KZŽ. Ni tu nije bilo nikakvih promjena, pa će tako i iduće četiri godine tu funkciju obavljati Saša Kundih, Tanja Tuđa i Stjepan Merkaš-Krojf. Svo troje izabrani su jednoglasno. Tihomir Vančina, Saša Kundih, Tanja Tuđa i Stjepan Merkaš-Krojf samim svojim izborom postali su i članovi Izvršnog odbora koji je pretrpio jednu jedinu promjenu, a ta je da će dr. Ivicu Balagovića zamijeniti Nenad Borovčak, predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka. Uz spomenute novi četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru ŠZ KZŽ dobili su i: Vanja Brundula, Boris Galoić, Ozren Hanžek, Marinko Hranić, Albert Kontak, Zdenko Kozina, Branko Krkalo, Stjepan Latin, Željko Lukina, Anđelko Pregiban, Đino Sinković i Željko Stošić. Izabran je Novi nadzorni odbor koji će raditi u sastavu Damir Oborovečki (predsjednik), Grabušić Cvetko (član) i Tomislav Krčar (član), a njihovi zamjenici biti će Lucija Sedlar, Jurica Sirovec i Matija Lukina.

-Hvala i čestitke svim izabranima, radit ćemo gotovo u istom sastavu i želja nam je nastaviti put kojim smo krenuli prije četiri godine. Lijepo smo surađivali, a nadam se uspješnoj suradnji i naredne četiri godine. Zahvaljujem se i našem tajniku Branku Piljeku na kojem je veliki dio posla. Isto tako zahvaljujem se i svim članovima Skupštine na datom mi povjerenju, a isto tako i na njihovom radu i obolu zagorskom sportu. Nadam se da ćemo još dodatno podići radi Zajednice u idućem mandatu - riječi su predsjednik ŠZ KZŽ Tihomira Vančine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook