Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlična partija Oštrca za visoku pobjedu

1. ŽNL – 8. kolo: Oštrc – Pregrada 4:1


Derbi 8. kola 1. zagorske nogometne lige u Zlataru, gdje je Oštrc dočekao Pregradu. Obje ekipe loše su krenule u sezonu, ali kako vrijeme odmiče rezultati su sve bolji, pa su ovu utakmicu dočekali na 4. i 5. mjestu sa po 10 bodova, Pregrada sa boljom gol razlikom. Ovo je dakle i jednima i drugima bila prilika za daljnji iskorak, ali istovremeno i opasnost, jer i jedni i drugi jako trebaju pobjede.

Odličan Oštrc sa vodstvom na odmor

Kako je i bilo najavljeno, nedjelja je donijela lošije vrijeme, no ne može se reći da su početni uvjeti bilo posebno loši. No teren je bio sklizak. Prva prilika stigla je za domaćine u 3. minuti, nakon greške gostiju. Lopta je izgubljena na centru, krenula je kontra, Nikola Latin bježi po lijevoj strani i daje povratnu za Karla Gregurića, koji puca iz prva, iskosa malo, sa nekih 12 metara, malo preko gola U 7. minuti slična situacija i još bolja prilika za Oštrc. Opet je oduzeta lopta na centru, Mihael Mijatović odlično je u dubinu gurnuo za Gregurića, koji osvaja par metara, puca sa 20 metara i pogađa stativu.

Novi nalet raspoloženih domaćina dolazi u 9. minuti. Gregurić je primio loptu na desnoj strani, odlično nabacio na Latina, koji je sam na 7 metara, ali je lopta mrvicu previsoka pa udarac glavom odlazi pored gola. U 12. minuti opet Gregurić prijeti po desnoj strani, ovaj puta lažnjakom izbacuje čuvara, vraća se malo u sredinu i puca, no Mateo Ščuric na golu Pregrade brani. Pregrada je prvi puta zaprijetila u 14. minuti, kada je sa 20 metara pucao kapetan Roman Golubić. Lopta je otišla malo pored stative. Pregrada pokušava u 20. minuti, opet udarcem izvana. Goran Dlesk je pucao s lijeve strane sa 20 metara, ali pored gola.

U 22. minuti prva jako dobra prilika za goste. Mislav Čuček je iz obrane iznio loptu sve do 20 metara, dao na bok za Dleska, koji ulazi u kazneni prostor i ubacuje na drugu gdje je ostao sam baš Čuček, na nekih 7-8 metara, ali se nije snašao, lopta se odbija od njega u zicer šansi, nakon čega domaćini čiste. U 26. minuti raspoloženi Gregurić prima loptu u kaznenom prostoru, opet prodaje lažnjak i nesebično daje povratnu na Latina, ispred kojega Martin Kušar u zadnji čas izbija loptu. U 31. minuti Gregurić na centu spušta glavom desno za Marina Novosela koji ubacuje u sredinu, gdje se Latin bolje snalazi od Marka Ilića i iz teške situacije puca odlično, no Ščuric još bolje brani.

U 34. minuti junak domaćina postaje Tomislav Benčić. Naime opet je Čuček stvorio višak izlaskom iz obrane i sjajno podvalio iza obrane za Dleska, koji zaobilazi i golmana Krunoslava Škofa i gađa prazan gol, ali Benčić sjajnom reakcijom izbija loptu preko gola. Nakon toga u 35. minuti Oštrc dolazi do vodstva. Andrija Mirt je primio loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, pokušao dodati, ali je blokiran. No lopta mu se odbila taman na udarac, koji je izveo fantastično i pogodio za 1:0. Do odmora prilika nije bilo. Gledatelji su mogli biti zadovoljni sa prvih 45 minuta. Iako je Pregrada imala dvije izvrsne šanse, Oštrc je sasvim zasluženo sa minimalnim vodstvom otišao na odmor.

Domaćini potvrdili pobjedu

U nastavku prva je zaprijetila Pregrada, već u 46. minuti, kada je sa 20 metara pucao Niko Kolar, ali je Škof obranio. Na drugoj strani pritisak Oštrca preko Benčića, koji puca dva puta, pa Mirta, sve u blok, ali akcija završava ubacivanjem s desne strane. Čuček pokušava otkloniti opasnost, ali ga lopta pogađa u ruku i to je kazneni udarac za domaćine, koji u 47. minuti u 2:0 pretvara Gregurić. Na drugoj strani R. Golubić puca sa 20 metara u 51. minuti, ali preko gola.

U 52. minuti iz slobodnog udarca skoro s centra, s desne strane nabacio je Karlo Draganović, a na drugoj stativi sam je ostao Tomica Marković i glavom pogodio za 3:0. Tako je Oštrc potpuno zasluženo šokirao na otvaranju nastavka Pregradu. No, gosti žele povratak. U 62. minuti Čuček ostavlja na 18 metara loptu Dlesku, koji malo važe obranu, pa puca, no od nekoga se lopta odbija u korner. R. Golubić u 67. minuti pak iz slobodnjaka sa 20 metara pogađa živi zid.

No, u 70. minuti, ako je i bilo dvojbe, ona je nestala. Uspjela je kontra domaćina, gosti su se žalili na zaleđe, ali zastavica je ostala dolje i Gregurić izlazi sam pred Ščurica i pogađa za 4:0. U 75. minuti Čuček sa nekih 10 metara iz gužve pogađa prečku.

Pregrada pokušava barem do počasnog gola, ali Škof brani nekoliko udaraca na ulasku u zadnjih deset minuta. Ipak u 82. minuti, nakon par odbijanja, lopta dolazi do R. Golubića, koji sa 7-8 metara pogađa jako za 4:1. I završnih par minuta bilo je intenzivno iako bez nekih super izglednih šansi, sve do prve minute nadoknade, kada je u kontri Karlo Sviben sam izašao na Ščurica, ali mu je ovaj obranio. Zadnji udarac imao je Latin u 3. minuti nadoknade, ali pucao je preko gola, nakon ubacivanja s lijeve strane. Na kraju vidjeli smo jednu vrlo dobru utakmicu, u kojoj su domaćini sasvim zasluženo stigli do uvjerljive pobjede.

Još članaka iz "Sport"

Facebook