Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost u nastavku slomila otpor Sesvetskog Kraljevca

9. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - Sesvetski Kraljevec 2:0


U 9. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Mladost Zabok je s 2:0 savladala vrlo dobru momčad Sesvetskog Kraljevca i tako se vratila na vrh ljestvice. Bila je to sedma prvenstvena pobjeda Zabočana.


Gosti su se postavili vrlo čvrsto i organizirano i Mladost je u prvom dijelu teško dolazila do bilo kakve prave šanse. Bilježimo tek pokušaj Smrekara uz 23. minuti koji je završio pokraj lijeve vratnice i to je zapravo bilo sve vrijedno spomena iz prvog poluvremena.


U nastavku sasvim druga slika. Već u 48. minuti V. Kotarski pokušava iz daljine, a gostujući vratar Jurić-Bare odbija njegov udarac. I onda u 54. minuti Smrekar s 18 metara udaljenosti pogađa "malu mrežicu" za vodstvo Mladosti od 1:0 i svoj već četrnaesti pogodak. Mogao je najbolji strijelac lige već u idućem napadu postići pogodak nakon što je krenuo sam prema vratima S. Kraljevca, ali dobro je intervenirao Koprić i spriječio pogodak.

Pet minuta kasnije Smrekar započinje akciju, nastavlja ju Škrlec koji daje na lijevu za Galinu, ovaj odlično ubacuje, a V. Kotarski s tri metra udaljenosti puca preko gola. Umalo je pokušaj ubačaja Hrastinskog s desne strane u 63. minuti prevario gostujućeg vratar, no on je ipak krajnjim naporom loptu odbio u korner. U idućem naletu pokušava i Drempetić, ali Jurić-Bare hvata njegovu loptu. Prvu i jedinu pravu priliku gosti imaju u 66. minuti kada se nakon dubinske lopte u odličnoj prilici našao Švigir, ali pucao je preko gola.

Gosti su nakon toga uzeli više rizika, imali su posjed, ali prilike nisu stvarali. Krajačić je dobro pucao u 78. minuti, no Jurić-Bare je ponovno na mjestu i odbija u korner. I kada se već činilo da će utakmica završiti s jednim pogotkom Smrekar je otvorio Šturlana na lijevoj strani, ovaj je odlično centrirao, a Mihael Benčić efektno pogodio s pet metara udaljenosti za konačnih 2:0 i više nego zasluženo slavlje Mladosti. Imao je Smrekar u sudačkoj nadoknadi još jednu dobru priliku nakon dubinskog pasa Škrleca, no nije uspio postići svoj petnaesti pogodak.

MLADOST ZABOK - SESVETSKI KRALJEVEC 2:0 (0:0)
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI: Puškarić, Belavić i Lesar.
STRIJELCI: 1:0 Smrekar 54', 2:0 Mi. Benčić 89'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Galina (70' Krajačić), J. Kotarski, Šoštar (86' Poslek), Turk (70' Tarle), Smrekar, V. Kotarski (86' Ma. Benčić), Drempetić (86' Šturlan), Gregurić (46' Škrlec), Lešković, Hrastinski (79' Mi. Benčić). TRENER: Drago Bartolić
SESVETSKI KRALJEVEC: Jurić-Bare, Barić (90'+1 Ćuk), Vavra, Obadić (66' Jurić), Švigir, Matijević, Jelić (74' Brčina), Koprić, Krnjić, Antunović (46' Klišanin), Vinčić. TRENER: Nikola Pustak

Još članaka iz "Sport"

Facebook