Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi trener Vladimir Tuweg pokrenuo Gaj

Trećeligaš iz Mača počeo s pripremama


Nakon što je glavni stožer dao „zeleno svijetlo“ Gaj Mače započeo je nove pripreme. Trećeligaš iz Mača u novu polusezonu kreće s novim trenerom. Daniela Tomaškovića naslijedio je Vladimir Tuweg, 47-godišnjak iz Svete Nedjelje. Tuweg je već bio na klupi Gaja prošlu jesen, kao pomoćni trener Zoranu Vukeliću, a dobar dojam koji je ovaj dvojac ostavio bio je glavna prednost za novog stratega Gaja koji je igračku karijeru proveo u Savi Strmec i Zrinski Frankopanu, a trenerskim se poslom bavi od 2001. godine. Započeo je u omladinskom pogonu Save Strmec. Zatim je kao pomoćni trener u istom klubu surađivao s Vukelićem, Orsagom i Smiljancem, da bi do sada samostalno vodio Rakitje, Breganu, Lukavec i Stupnik. Gaj će mu biti peti klub kojeg će samostalno voditi.

- Zahvaljujem vodstvu Gaja što mi je ukazalo povjerenje. Ovo je veliki priznanje za sav moj dosadašnji trud i rad. Ovakav se poziv jednostavno ne može odbiti. Privilegija je trenirati takve igrače kakve ima Gaj. To je skup igrača s pedigreom i onih igrača koji će vrlo brzo steći nogometni pedigre. Sviđa mi se što je vodstvo kluba najavilo da će se u budućnosti oslanjati na mlađe snage – iznio nam je svoje prve dojmove Tuweg.

Oslanjanje na mlade igrače

A da to nisu samo priče, dokazao je prijelazni rok u kojem su novi igrači Gaja postali veznjaci Filip Kovačić i Karlo Krznar, te obrambeni igrač Matija Benčić. Svi redom su izlazni juniori. Kovačić već ima seniorsko iskustvo iz Rudara DZ, Krznar je bio „desetka“ u redovima juniora Intera, a Matija Benčić iz juniora Dinama. U Gaju su pojačali i rad u omladinskom pogonu, pa se tako Mario Brlečiću i Robertu Kuhariću pridružio Marko Poslon koji će trenirati pionire, a stigao je u Mače iz zabočke Mladosti. Gaj je ovim potezima dao vrlo jasno do znanja da će se u bližoj budućnosti sve više oslanjati na mlade igrače i igrače iz vlastitog kadra.

Poraz od Bistre u prvoj pripremnoj utakmici

Gaj je u nedjelju bez dana treninga odigrao u Kašini pripremnu utakmicu protiv Bistre koju je izgubio s 3:1, ali taj poraz za sada ne zabrinjava. Strijelac jedinog pogotka za Gaj bio je Martin Šaban, prvi topnik momčadi. Gaj je u prvom dijelu izašao u sastavu: Horvat, Krpanec, Sambol, Vukadin, Deak, Tomek, Maloča, Kovačić, Kipa, Cvrtila, Šaban, dok su u nastavku zaigrali: Bobinec, Postonjski, Ščuric, Benčić, Krpanec, Krznar, Brlečić, Čehulić, Rihtar, Haramustek i Iskrić. Samo je kapetan Krpanec odigrao oba poluvremena, dok je ostatak momčadi na travnjaku proveo jedno poluvrijeme.

- Iako smo igrali na umjetnoj travi na terenu je bilo 2-3 centimetara snijega, pa nismo mogli uspostaviti našu pas igru. Ne zabrinjava nas ovaj poraz, jer su igrači pokazali htijenje i borbenost. U idućim utakmicama bit ćemo sve bolji – govori nam Tuweg.

Prema njegovim informacijama prvenstvo u III. HNL-središte moglo bi početi već 20. veljače i to zaostalim utakmicama posljednjeg jesenskog kola, što znači da bi Gaj tok datuma trebao ići u goste HAŠK-u, na zaostalu utakmicu 17. kola, a već u 18. kolu ili prvom kolu nastavka Gaj čeka teško domaće iskušenje protiv ojačanog Lučkog, koje je najavilo kandidaturu za II. HNL. Vremena je malo, nikad kraće pripreme trajat će tek nepuna tri tjedna. Trenirat će se na umjetnoj travi u Kašini, tjedno će biti samo jedan dan slobodan, a do kraja priprema protivnici Gaja u pripremnim utakmicama biti će: Špansko (6.2.), Karlovac (10.2.), Ponikve (14.2.) i Varteks (17.2.).

- Vremena je malo, ali nastojat ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Na meni je da stabiliziram ovu kvalitetnu momčad, da igramo dopadljiv i atraktivan nogomet, a istovremeno da postignemo što je moguće bolji plasman. Uložit ću cijelog sebe da uspijemo na tom putu – završio je Tuweg.

Još članaka iz "Sport"

Facebook