Prethodni članak
Sljedeći članak

Furnir zasluženo izborio polufinale Kupa Krešimira Ćosića

Zabok je na svom parketu propustio priliku da izbori svoje drugo polufinale Kupa Krešimira Ćosića


Zabok je na svom parketu propustio priliku da izbori svoje drugo polufinale kupa Krešimira Ćosića. Umjesto njega tamo će zasluženo Furnir koji je pod vodstvom novog trenera Jeronima Šarina došao do pobjede od 15 koševa razlike (67:82).

Domaći su loše i pomalo mlako ušli u utakmicu, što koriste gosti i preko rasploženog Isabella u 5. minuti imaju četiri koša viška (7:11). Ulaskom Jambrovića Zabok je nakratko posložio redove i prvu četvrtinu dobio rezultatom 18:17. Nakon trice Petra Marića u 13. minuti Zabok ima lijepih +7 (28:21). Umjesto da nastave, Zabočani su stali, a Furnir je uzvratio serijom od 13:0 i prvo došao do +6 (28:34), da bi nakon ubačaja kapetana Perića u 19. minuti gosti otišli na +10 (32:42), dok se na veliki odmor otišlo rezultatom 34:42.

Nakon serije Workua od 8 koševa Zabok se u 24. minuti približio na -3 (44:47). Kada se očekivao preokret, zaredale su se greške u redovima domaćih, što koristi gosti i preko Isabella i Poua odlaze na +12 (46:58). Tračak nade domaćima vraćaju Worku i Črnjević, a u zadnjih deset minuta ulazi se rezultatom 53:60.

Kakvu-takvu nadu domaći su imali do 34. minute kada je na semaforu stajalo 60:67, no tada ponovno u seriju ulazi Isabell, priključuje mu se i iskusni Smolić I Furnir na ulazu u 38. minutu ima nedostižnih +20 (60:80). Priliku tada na obje strane dobivaju i mlade snage, a utakmica završava rezultatom 67:82.

Kod Zaboka Worku je upisao 17, a Črnjević 15 uz 9 koševa i 4 asistencije, dok se Jambrović zaustavio na 13 koševa i 9 skokova. Prvo ime utakmice bio je odlični Isabell koji je upisao 29 koševa uz po 7 skokova i asistencija i valorizaciju 33. Odličan je bio i Pouo koji je upisao 13 koševa i 7 skokova.

IZJAVE

Ivan Tomas, trener Zaboka: "Čestitke Furniru na zasluženoj pobjedi. Mislim da gosti odigrali danas odličnu utakmicu, pogotovo u obrani. Kod nas se osjetio umor nakon pobjede protiv Splita. Danas jednostavno nismo dobro funkcinorali, brzo smo ušli u nevozu, nismo imali ritam i šuterski smo zakazali".

Patrik Jambrović, igrač Zaboka: "Nismo dobro odigrali ni u obrani u napadu. Imali smo loš protok lopte i šut, jednostavno danas nam ništa nije polazilo za rukom. Čestitke igračima Furnira, odigrali su odličnu utakmicu".

Jeronimo Šarin, trener Furnira: "Uvije kad dođe novi trener je ili negativan ili pozitivan šok. Bez obzira što smi imali samo tri zajednička treninga uspjeli smo napraviti određene promjene. Sve čestitke mojim igračima, ispunili su maksimalno sve što sam od njih tražio. Promijenili smo obranu, što je vjerojatno izazvalo malo konfuziju kod Zaboka koji je u utakmicu ušao malo laganije nakon niza pobjeda, što smo mi znali iskoristiti".

Ante Smolić, igrač Furnira: "Čestitke Zaboku na fer i korektnoj borbi, a mojim suigračima na zasluženoj pobjedi. "Ubio" nas je zadnji poraz od Zaboka, mislli smo da ćemo igrati ravnopravnu utakmicu. Došao nam je novi trener koji je izavao pozitivan šok. Dobro smo izgledali trkački i napadački i to na nam je donijelo pobjedu. Možda ovako visoka pobjeda nije realna, ali naš prolaz u polufinale je sasvim zaslužen".

Još članaka iz "Sport"

Facebook