Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova pobjeda Tondacha

4. NL – središte skupina A: 28. kolo: Tondach – Blato 2:1


U 28. kolu 4. NL središte – skupina A Tondach je dočekao Blato. Kraju se bliži sjajna polusezona za Tondach, koji je ovoga proljeća najuspješniji zagorski predstavnik u ovoj ligi, i utakmica protiv Blata bila je prilika za nove bodove, nakon pobjede kod Slunja tjedan dana ranije.

Merlin za 1:0

Nakon početnih 10 minuta ispitivanja snaga, u 11. minuti za goste slobodan udarac sa 40 metara izvodi Boris Eterović i opasno ubacuje pred gol, no Damir Družinec na golu domaćina vrlo dobro reagira i izbija loptu. U protuakciji na drugoj strani Karlo Frtalj bježi po desnoj strani, daje za Andriju Frančinu, koji puca iskosa uz prvu stativu ali golman Natko Kvakan brani. U 15. minuti Frtalj je probio lijevu stranu i ubacio na 5 metara, a Kvakan je u zadnji čas ispred Merlina izbio loptu. U 16. minuti Frtalj se oslobodio na sredini na nekih 20 metara i pucao iz okreta lijevom nogom ali pored gola.

U 21. minuti Tondach dolazi do zasluženog vodstva. Bio je to duži pritisak sa nekoliko prekida a gosti nikako da izbiju loptu. Kada se do nje na 13 metara dokopao Frtalj, spustio se po lijevoj strani i pucao. Lopta se od nekoga u gužvi odbila, ali je nastavila put prema golu. Akciju je pratio Filip Merlin i sa metar samo zakucao loptu u mrežu za vodstvo domaćina. U 28. minuti nakon jedne oduzete lopte na desnoj strani, Frtalj je prebacio na samog Petra Boronjeka ne lijevoj. Ovaj je pak primijetio na drugoj strani ali duboko u kaznenom prostoru Frančinu i precizno ga proigrao, a Frančina iz prve puca preko gola.

Gosti su malo zaprijetili u 33. minuti. Iz kornera je ubacio Luka Landeka, a na 8 metara najviši je u skoku bio Marko Ćavar, no njegov udarac nije stigao do gola, pa je obrana domaćina otklonila opasnost. U 35. minuti Josip Marko Kramarić se dobro okrenuo na desnoj strani, dao povratnu za Ćavara, koji puca sa 20 metara pored gola. Tondach je odgovorio prijetnjom u 38. minuti. Kvakan je ispucao jednu loptu samo na glavu Roberta Jurine, koji iz prve spušta za Merlina na 12 metara, a ovaj kratko daje za Frtalja koji puca u blok. Bilo je to sve za prvih, solidnih 45 minuta, nakon kojih je Tondach bio u zasluženom vodstvu.

Tondach potvrdio pobjedu

U nastavku prvu su u 49. minuti zaprijetili domaćini. Nakon kornera s desne strane, Jurica Hendija se našao na drugoj strani, no lopta mu se spustila, pa je pokušao petom, ali gužva je bila prevelika. U 57. minuti Tondach dolazi do 2:0. Kada se već činilo da je Blato otklonilo opasnost, nakon jednog dužeg napada Tondacha, loptu je na 45 metara uzeo Hendija, spustio se prema golu, i sa nekih 20-tak metara lijevom nogom pogodio precizno uz desnu stativu Kvakana za 2:0.

U 65. minuti velika gužva pred golom gostiju, Kvakan je nakon ubacivanja otišao u prazno, ali u gužvi nitko nije uspio ugurati loptu u gol, iako jedno vrijeme niti obrana nije uspijevala izbiti. No, na kraju akcije Filip Tonković ipak izbija i otklanja opasnost. U 70. minuti Frtalj se oslobodio dvojice, stigao do 30-tak metara i dao desno za R. Jurinu, koji puca sa 18 metara, ali od bloka u korner. Nakon kornera Frtalj je bio na pet metara, ali puca pored gola. U 76. minuti Frtalj je dobro primio loptu na 20 metara i sjajno pucao, lopta je pogodila unutrašnju stranu stative, ali se ipak odbila natrag u igralište.

No, u 84. minuti Blato se vraća u igru. Eterović je tražio jednu loptu na sredini terena, a onda ju nakon lošeg dodavanja jedva stigao, no klizećim startom dao ju u for, a preko Benita Eleza ona dolazi do Karla Mrkocija, koji bježi po lijevoj strani i precizno pogađa pored Družinca za 2:1. Gosti nakon toga kreću i po izjednačenje, no u 2. minuti sučeve nadoknade Bobinec iz slobodnjaka sa 25 metara pogađa prečku. Do kraja nekih većih prilika nije bilo, pa Tondach ipak sasvim zasluženo dolazi do još jedne pobjede. I u slijedećem kolu, Tondach će igrati pred svojim navijačima i to protiv druge Brezovice.

Izjave: Drago Bartolić, trener NK Tondach  ''Čestitam svojoj ekipi na sasvim zasluženoj pobjedi. Čestitam i ekipi Blata i njihovom treneru na fer i dobroj ekipi. Mislim da su jedna od boljih ekipa i to se danas vidjelo na njihovoj prezentaciji. No naša pobjeda je sasvim zaslužena.''

Ante Karanušić trener NK Blato: ''Domaćin je zasluženo pobijedio. Bili su življi i agresivniji. Mi prvo poluvrijeme ništa, nešto pod kraj smo malo krenuli, ali nije to dovoljno za bolji rezultat. Čestitam domaćinu.''

4. NL – središte skupina A, 28. kolo

TONDACH – BLATO 2:1 (1:0)

SUCI: Matešić, Vrbanec, Kovač        

STRIJELCI: 1:0 Merlin 21', 2:0 Hendija 57', 2:1 Mrkoci 84'

TONDACH: Družinec, Horvat (71' Bartolec), Kralj, Hendija, Boronjek, Merlin (84' Filipec), Frtalj (81' Jagarčec), Frančina, Bobinec, R. Jurina, Gredelj; trener Drago Bartolić

BLATO: Kvakan, Tonković, Kramarić, Wane (46' Penezić), Suden (71' Štefina), Landeka (84' Macan), Lipovac, Eterović, Elez, Ćavar (81' Mrkoci), Debeljak; trener: Ante Karanušić

Još članaka iz "Sport"

Facebook