Prethodni članak
Sljedeći članak

Njemica Niemeier osvojila Zagreb Ladies Open

Završio Zagreb Ladies Open


Njemačka tenisačica JuleNiemeier, 108. igračica svijeta, osvojila je 16. izdanje teniskog turnira Zagreb Ladies Open pobijedivši Mađarku Reku Lucu Jani u dva seta (6:2, 6:2). Zagreb Ladies Open je natjecanje u kalendaru ITF-a, s nagradnim fondom od 60.000 američkih dolara, a održavalo se od prošle nedjelje na terenima Tenis centra Maksimir.

Finalni meč najjačeg ženskog turnira u Zagrebu okupio je gotovo 300 zaljubljenika u tenis koji su mogli uživati u izvrsnom teniskom meču. Meč je trajao nešto dulje i sat pol vremena, a Njemica Niemeier je odnijela uvjerljivu pobjedu.

Inače, Njemica je bila treća nositeljica ovog turnira, a u finale se plasirala pobijedivši našu Petru Marčinko. Ovo joj je 4. osvojeni profesionalni turnir. U prvom kolu Niemeier je bila bolja od SlovenkeZiveFalkner, u drugom kolu je pobijedila Njemicu Evu Lys, a u četvrtfinalu IrynuShymanovich. U jučer odigranom polufinalnom meču, pobijedila je i mladu nadu hrvatskog tenisa, Petru Marčinko.

U konkurenciji parova naslov su odnijele AnastasiaDetiuc i KatarinaZavatska. One su u finalu pobijedile LinuGjorchesku i IrineKhromachevu (6:4, 6:7(5) [11:9]).

Zagreb Ladies Open je najjači turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Partneri turnira su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniskisavez i Grad Zagreb.

Još članaka iz "Sport"

Facebook