Prethodni članak
Sljedeći članak

Nikola Špoljar drugi, seniori AK Zabok ekipno treći

Odlični rezultati AK Zabok na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju


U sklopu kultne brdske trke "Boroša" u dužini od 12,7 kilometara kojoj je start na trgu Bana Jelačića, a cilj na Sljemenu, održano je pojedinačno i ekipno Hrvatske u planinskom trčanju. Organizator ove utrke koja je po kišovitom vremenu okupila 408 natjecatelja i natjecateljica bio je AK Sljeme. Uvjeti za utrku bili su teški, a uz seniore, nastupilo je i 37 natjecatelja u juniorskoj konkurenciji.

Atletski klub Zabok sudjelovao je sa čak 19 trkača i trkačica. Najbolji je i ovaj puta očekivano bio već legendarni Nikola Špoljar, koji je stazu  prošao u vremenu 1:24,22 i osvojio drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju. Bolji od njega bio je samo Ivan Dračar iz HAAK Mladost, dok je treće mjesto osvojio Bruno Erent iz AK Agram.

Vrlo dobre rezultate u seniorskoj konkurenciji  ostvarili su i  članovi AK Zabok Luka Špehar(1:05´30˝) koji je osvojio 17. mjesto, kao i Karlo Karlo Lešković  (1:05´57˝) koji je osvojio 20. mjesto.  Domagoj Buzjak osvojio je 37., Mario Menjački 40., Jan Vajčner 48., Davor Breški 64., Darko Dominko 82., Marko Pečatnik 93., Zlatko Žegrec 94., Ranko Miholić 96., Žarko Ladišić 109. i Dražen Matešić 110. mjesto.

U ekipnoj konkurenciji u konkurenciji seniora AK Zabok je osvojio odlično treće mjesto, a seniorska ekipa nastupila je u sastavu: Nikola Špoljar, Luka Špehar i Karlo Lešković. Od osnutka AK Zabok je osvoji šest medalja u planinskom trčanju, po dvije zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja.

Ženska ekipa u sastavu Jelena Bedeniković, Sanja Loborec i Sandra Šamec zauzela je odlično 7. mjesto u konkurenciji 14 ekipa koje su sudjelovale na PH, što je do sada najbolji rezultat za seniorke AK Zabok. Pojedinačno Jelena Bedeniković osvojila je 21. mjesto (1:24´22˝), Sanja Loborec 29.  (1:29´17˝), Sandra Šamec 37.  (1:32´29˝) i Andreja Grabrovečki 50. mjesto (1:44´36˝).

Juniorsko prvenstvo trčalo se na stazi "Leuštek" u dužini 6,3 kilomtera. Boje AK Zabok branili su Inga Sadaić koja je osvojila 12. i David Posavec koji je osvojio 7. mjesto.

Još članaka iz "Sport"

Facebook