Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec drugi u klasi i treći u grupi: 'Mehaničari i ja uložili smo puno truda'

U Kotoru održana druga utrka Prvenstva Hrvatske u brdskom automobilizmu


U organizaciji ASK Kotor na poznatoj crnogorskoj brdskoj stazi Kotor-Trojica održana je Međunarodna utrka „Memorijal Tripo Bukilica – Kotor 2023.“, bodovana za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, državna prvenstva Crne Gore i Hrvatske, te posebno nagrađivani Kup Kotora. Sudjelovalo je 117 vozača iz Crne Gore, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Među elitom brdskih vozača bio je i vozač AK Zagorje Oroslavje, Florian Šalec. Iako su ga pred početak utrke pratili brojni problem i zbog vremenskih uvjeta bilo je teško izabrati najbolji set guma, Šalec nije razočarao. Sa svojim Citroenom C2 R2 stigao je do drugog mjesta u klasi 5A, u grupi 5 bio je treći, a odličan je bio i u generalnom poretku gdje je osvojio visoko 15. mjesto.

-Prvi dan na treningu imao sam velikih problema. Auto je trokirao, a kvačilo klizilo. No uspjeli smo to nekako srediti za utrku. Bio je ovo jedan jako naporan vikend. Nakon treninga nisam se nadao tako visokom rezultatu, ali moji mehaničari i ja uložili smo puno truda i na kraju je sve dobro prošlo - prenio nam je svoje utiske s utrke u Kotoru Florian Šalec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook